Društvo

Aktivnosti drugog dana dečije nedelje

U okviru Dečije nedelje, Dečije odeljenje Opšte bolnice u Novom Pazaru tradicionalno su obišli predstavnici gradske organizacije „Prijatelji dece“, gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, zamenik gradonačelnika Nikola Jolović i predsednica Skupštine grada Sadija Plojović sa svojim saradnicima.

Tom prilikom deci koja su na lečenju u bolnici i dečijem odeljenju uručeni su prigodni pokloni.

Drugi dan Dečije nedelje započeo je već tradicionalnim obilaskom dečijeg odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru. Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović istakao je da je ovo odeljenje od posebnog značaja jer se brine o zdravlju naših najmladjih, o kojima brine i gradska vlast svakog dana, a ne samo kada su u pitanju dečiji praznici.

Aktivnosti u drugom danu Dečije nedelje

Direktorka organizacije „Prijatelji dece“ Farisa Fetahović poželela je lekarima da imaju malo posla, isto tako i mališanima da budu zdravi i da se kratko zadrže u bolnici.

Načelnik dečijeg odeljenja dr Ramiz Hajrović zahvalio se gradonačelniku i svom kolegi dr Mehu Mahmutoviću što Gradska uprava uvek brine o najmlađima.

Pokloni koji su uručeni dečijem odeljenju od velikog su značaja , a gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je još jednom napomenuo da će se iz dana u dan brinuti o ovom odeljenju jer se tu na najbolji način brinu o zdravlju najmlađih pacijenata.

Drugi dan Dečije nedelje pod sloganom „Slušajte mama i tata, hoću seku ili brata“ nastavljen je sadnjom „Drveta generacije“ u Gradskom parku.

Učenici prvog razreda novopazarskih osnovnih škola  u Gradskom parku u Novom Pazaru zasadili su “Drvo generacije”. Medjusobno druženje prvaka iz gotovo svih osvnovnih škola ulepšale su recitacije koje su deca pripremila za ovaj događaj.

Ovo je tradicija već godinama unazad, a četvrtu godinu za redom “Drvo generacije” sadi se u Gradskom parku.

Predsednica Gradske skupštine  Sadija Plojović mališanima je poručila da nastave da brinu o životnoj sredini. Da i sami nastave da ulepšavaju zelene površine u gradu.

Da bi ovaj dan ostao u njihovom sećanju mnogi od njih su recitovali pesmice koje su posvetili ovom dogadjaju.

Ispred osnovnih škola u okviru Dečije nedelje učenici su skupljali I dobrovoljne priloge, a prolaznicima delili bedževe.

Aktivnosti u drugom danu nastavljene su posetom Specijalnoj bolnici “Novopazarska banja”.

U okviru Dečije nedelje upriličeno je i druženje sa decom koja se nalaze na lečenju u “Novopazarskoj banji”. Cilj ove aktivnosti je da se pokaže podjednaka briga o svoj deci na isti način. Za svoje goste mališani i osoblje “Novopazarske banje” pripremili su i bogat program. Ovaj događaj ulepšala je i torta koju su donirali vlasnici poslastičarnice „Hani“

Tradicionalna aktivnost u okviru Dečije nedelje u Specijalnoj bolnici “Novopazarska banja” protekla je u svečanoj atmosveri. Sa mališanima koji se tu leče družio se i zamenik gradonačelnika Novog Pazara Nikola Jolović, koji je još jednom istakao nastojanje Gradske vlasti da prema svoj deci svakog dana vodi podjednaku brigu.

Za rukovodstvo Specijalne bolnice “Novopazarska banja” ova poseta I stalna briga gradske vlasti od velikog su značaja za njih, kao I za pacijente koji su tu trajno smešteni.

Aktivnosti povodom Dečije nedelje nastavljaju se I sutra sportskim aktivnostima na rekreacionom centru.

Aleksandar Nićiforović

Podeli