Društvo

Najsavremenije ambulantno vozilo

Turska razvojna agencija TIKA je pre par meseci zdravstvenim ustanovama u Sandžaku donirala 7 ambulantnih vozila.

Danas je dopremljeno vozilo hitnoj službi novopazarskog Doma zdravlja. Ambulantno vozilo koje je opremljeno po poslednjim standardima koristiće najčešće prilikom transporta bolesnika do drugih zdravstvenih centara u zemlji.

Vrednost donacije za 7 ambulantnih vozila od pre dva meseca koja je jedna u nizu Turske razvojne agencije je 550.000 evra. Novom Pazaru u ovoj donaciji dodeljena su dva ambulantna vozila. Novo vozilo hitne službe opremljeno je potpunom i najsavremenijom aparaturom.

Direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović, kazao je da je ova donacija od velikog značaja za Dom zdravlja I da je ona plod uspešne saradnje grada Novog Pazara I TIKA-e.

Načelnica Hitne službe Dr Misala Islamović Aličković istakla je značaj najsavremenije opremljenog ambulantnog vozila. Ona takođe očekuje I da će ambulantno vozilo biti od koristi ne samo za transport pacijenata već I za hitne intervencije po gradu.

Po rečima načelnice hitne službe ovim vozilom je kompletiran vozni park. Oni se nadaju I da će u narednom period odlukom Ministrastva zdravlja biti povećan I broj lekara u Hitnoj službi koji je neophodan zbog broja pacijenata I intervencija, ali I postoje mogućnosti da na terenu I ambulanti zbog povećanog obima posla radi veći broj dežurnih lekara koji intervenišu u najtežim situacijama.

Podsećamo, drugo ambulantno vozilo pripalo je novopazarskoj Specijalnoj bolnici. Donacija je plod kvalitene saradnje gradske vlasti I Turske razvojne agencije TIKA.

Aleksandar Nićiforović

Podeli