Prijave radnika elektronskim putem

Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja po─Źeo je sa radom 6. avgusta, ─Źime je znatno olak┼ían posao poslodavcima prilikom prijave i odjave radnika koji ─çe se vr┼íiti elektronskim putem.

Direktor novopazarske filijale PIO Mirsad Abdurahmanovi─ç ka┼że da ─çe se na ovaj na─Źin izbe─çi gu┼żve na ┼íalterima i nepotrebna papirologija.

,,Elektronskim putem i prijavom na portalu Centralnog registra┬á Srbije odmah ─çe prihvatiti podatke, koji ─çe se proslediti Nacionalnoj slu┼żbi za zapo┼íljavanje i Republi─Źkom fondu zdravstvenog osiguranjaÔÇť, kazao je Abdurahmanovi─ç.

On ka┼że da svi oni poslodavci koji nijesu tehni─Źki opremljeni mo─çi ─çe do 6. januara idu─çe godine da koriste stari na─Źin prijave i odjave radnika nakon ─Źega ─çe ove poslove┬á morati da obavljaju┬á elektronskim putem.

Po rije─Źima Abdurahmanovi─ça u toku septembra i oktobra i posljednja grupa penzionera iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice, koja je dobila banjsko lije─Źenje, oti─çi ─çe na ┼żeljene destinacije, ─Źime ─çe ovogodi┼ínji ciklus biti zavr┼íen.

M.M.

Podeli