Društvo

Photo workshop od 23. do 27. avgusta

Foto radionica, koja će okupiti 22 fotografa iz Srbije i 15 iz Novog Pazara, počinje sutra i trajaće do utorka, 27. avgusta.

Radionica se održava u okviru projekta „Unapređenje ljudske sigurnosti u Jugozapadnoj Srbiji “ koji finansira i realizuje UNDP.

Učesnici ove foto radionice, koju organizuje Kancelarija za mlade, biće u prilici da se upoznaju sa Novim Pazarom, Sjenicom i njenom okolinom, kao i da svojim fotografskim umećem i iz svog ugla zabeleže i prikažu ovaj deo Srbije.

Organizatori navode da mladi ljudi predstavljaju potencijal svake zemlje.

Koordinator projekta Dženan Hajrović kaže da će radionica trajati četiri dana, u okviru kojih će fotografi videti brojne znamenitosti ovog kraja.

“Prema programu, jedan dan je predviđen za obilazak Pešteri i reke Uvac” rekao je Hajrović.

Za učesnike radionice su predvidjena i predavanja, koja će biti održana u Kulturnom centru, a vodiće ih Branislav Strugar i Ljubiša Tešić.

Ona su namenjena učesnicima, ali i za određen broj zainteresovanih, koji se za detalje mogu informisati u Kancelariji za mlade.

Fotografije koje će nastati u ovoj radionici biće objavljene u foto katalogu i predstavljene na posebnoj izložbi na otvorenom, koja će osim u Novom Pazaru biti izložena u još 10 gradova Srbije.

Alma B.

Podeli