Sport

Zilkić: Titule rezultat mukotrpnog rada

Tri zlatne medalje sa atletskog prvenstva Balkana održanog proteklog vikenda u Bugarskoj stigle su u Novi Pazar kao rezultata mukotrpnog i napornog rada proteklih meseci, rekao je trener novopazarskih atletičara Rifat Zilkić.

On je sumirajući rezultate sa Balkanijade na konferenciji za novinare apostrofirao ogroman uspeh svojih atletičara, jer su oni osvojili 40 odsto medalja koje je reprezentacija Srbije osvojila u Bugarskoj.

“Dve pobede Amele Terzić bile su očekivane, jer je ona u odličnoj formi. Medjutim, Jasmin Ljaić je sve zadivio. Postao je prvak Balkana u trci na 3.000 metara i tako ostavio iz sebe trkače koji su ga do skora lagano pobedjivali”, istakao je Zilkić.

Terzićeva je izjavila da su obe trke (na 1.500 i na 3.000 metara) bile teške, pre svega zbog odlične pripremljenosti protivnica.

“Sve su zaista sjajno trčale, jer je ovo sada seniorka konkurencija i sve je mnogo ozbiljnije. Dodatnu notu ozbiljnosti donela je i činjenica da smo sve trčale i za mesto u reprezentaciji Balkan,a za osmomeč krajem avusta u Francuskoj. Ipak, uspela sam da ih sve pobedim”, rekla je Terzićeva.

Pred Amelom i njenim trenerom Zilkićem je Svetsko prvenstvo u Moskvi, najznačajnije planetarno sportsko takmičenje ove godine.

“Očekujem da Amela prvo dobro istrči u prvom krugu kvalifikacija. Biće teško, ali ona nikad nije izgubila u prvom kolu kvalifikacija, videćemo još. Očekujem još jedan njen dobar rezultat”, rekao je Zilkić.

Sa druge strane, prvakinja Evrope za mladje seniore kaže da poznaje neke od takmičarki u Moskvi, ali da se ne opterećuje rezultatom i da će dati sve od sebe.

Nakon Svetskog prvenstva, Terzićeva učestvuje na osmomeču u dresu reprezentacije Balkana, zakazanom za 31.avgust u Francuskoj.

K. Radović

Podeli