Politika

Elfić: BDZ sačuvana od uzurpacija

Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Emir Elfić ocenio je danas da je ova partija sačuvana od uzurpacija i zloupotreba u sopstvene svrhe.

On je komentarišući odluku Ministarstva pravde o legitimnom zastupniku stranke na konferenciji za novinare rekao da je ona pravedna i da je za njih očekivana.

“Sačuvali smo stranku, ali smo dokazali i da smo ljudi koji imaju snage, sposobnosti i mogućnosti da se nose sa velikim iskušenjima. Dokazali smo da imamo pravo da politički postojimo i budemo predstavnici svoga naroda”, rekao je Elfić.

Drugo krilo ove partije, na čijem čelu je Jahja Fehratović, ranije je ocenilo da je ova odluka ministarstva nezakonita, da se njome želi uzurpirati stranka od osnivača, kao i da će pred Upravnim sudom u Beogradu pokrenuti postupak.

Elfić je odgovarajući na naše pitanje demantovao spekulacije o bliskosti ove partije sa vladajućom Srpskom naprednom strankom, kao i da je bilo pregovara o učeću na njihovoj listi na narednim izborima.

On tvrdi da do sada nisu vodili razgovore ni sa jednom vodećom partijom u Novom Pazaru o potencijalnom davanju podrške, kao i da će uskoro doneti odluku o tome kada će početi da prisustvuju sednicama Skuopštine grada.

Elfić nije želeo da izdvoji bošnjačku stranku sa kojom su u najboljim odnosima, ističući da sa svima imaju kontakt.

Podeli