Servisne informacije

Servisne informacije za 01.07.2013.

Na teritoriji Policijske uprave u Novom Pazaru tokom vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, dve u Novom Pazaru I po jedna u Tutinu I Sjenici.Lakše povrede zadobile su dve osobe, a materijalna šteta procenjena je na oko 200.000 dinara, kažu u PU u Novom Pazaru.

Tokom treće smene, lekari Hitne službe obavili su  četiri pregleda na terenu i 86 u ambulanti. Hitna medicinska pomoć , najčešće je bila potrebna hronično obolelim pacijentima.

Voda koja se sa Filterskog postrojenja distribuira gradu  , hemijski i bekteriološki je ispravna za piće.

Zbog kvara na dalekovodu , od sinoć, bez eletrične nergije su potrošači na  potesu Belansaka- Kominje. Dežurne ekipe  su na terenu I rade na sanaciji kvara, pa se  normalizacija  snabedvanja  potrošača strujom očekuje tokom  dana, kažu u Elektrodistribuciji Novi Pazar. Planiranih isključenja nema.

Bioprognoza:
Očekivana biometeorološka situacija povolјno će uticati na hronične bolesnike, ali ipak im se savetuje adekvatno odevanje i smanjenje fizičkih aktivnosti, naročito u najtoplijem delu dana. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe i nervoze moguće su u istočnim delovima zemlјe. (RHMZ).

Podeli