Sport

Džipijada krenula u avanturu

Novi Pazar je ove godine domaćin šeste Medjunarodne džipijade, u kojoj učestvuju motociklisti i vozači džipova iz Sandžaka i Crne Gore, a organizator manifestacije je Planinarski klub Sandžak.

Ovi entuzijasti imaju maršutu od Novog Pazara, Pazarišta, Miline Glave do obližnje planine gde će i  kampovati dva dana, a na sreću poslužilo ih je i lepo vreme.

Pored toga što učestvuju svake godine, većina onih sa kojima smo razgovarali kažu da imaju tremu kao da im je prvi put.

Radost i uzbudjenje poneli su na učesnike, kojih je bilo u velikom broju iz grada domaćina i susednih opština, tako da nisu brinuli da na opasnosti koje nose nepristupačni tereni.

Raduju se što imaju tu privilegiju da odvoze planiranu maršutu i stignu do cilja, a svima je, kako su rekli, ovo izazov i prilika za nezaboravno druženje odakle će kao i svakog puta prepripričavati zanimljive anegdote.

Organizatori kažu da su zadovoljni odzivom učesnika i nadaju se da će i ova avantura proteći dobro.

“Mi smo domaćini ovogodišnje manifestacije i izuzetno nam je drago što se odazvalo ovoliko učesnika iz susednih gradova. Verujemo da će ovo putovanje do krajnje destinacije proteći kako smo i planirali, jer smo sve detaljno pripremali i unapred snimili teren”, rekao je organizator ove manifestacije Fahir Demčović.

Ovu manifestaciju, čija je početna tačka bila Novopazarska banja, pomogli su brojni sponzori, a hrabrim avanturistima obezbedjeno je i dvodnevno  kampovanje na krajnoj destinaciji ovog putovanja.

Kao što ribari imaju tradicionalni pozdrav bistro, učesnici džipijade pred neposredan polazak kažu srećno, kao u rudniku.

Suada Dolićanin

Podeli