Politika

Baćićanin: Rešiti bošnjačko pitanje

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka Fuad Baćićanin ocenio je da će dobar gest i korak ka rešavanju bošnjačkog pitanja u Srbiji biti početak realizacije njihovog koalicionog sporazuma sa vladajućim partijama u zemlji.

On je u intervjuu Regionalnoj televiziji ponovio stav da će predsednik ove partije Sulejman Ugljanin, koji je i ministar bez portfelja, izaći iz Vlade Srbije ukoliko u narednih mesec dana vrh vlasti ne počne da poštuje ovaj sporazum o poboljšanju položaja Bošnjaka.

Baćićanin je podsetio da su Ugljanin, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić krajem januara ove godine potpisali koalicioni sporazum, kojim je predviđeno da se njegova realizacija razmatra periodično, na svakih šest meseci.

“Ovaj sporazum podrazumeva poštovanje Bošnjaka, rešavanje njihovog pitanja, proporcionalno zapošljavanje u policiji, sudstvu i zdravstvu, ali i na odgovornim mestima u državnim institucijama”, rekao je Baćićanin.

On je podsetio da je SDA Sandžaka nedavno tražila “hitan” sastanak sa Vučićem i Dačićem na kome bi se tačno dogovorili o realizaciji odredaba ovog sporazuma.

A.B.

Podeli