Društvo

Zajedno je lepo i ljepše

Učenici osnovnih škola “ Desanka Maksimović” iz Novog Pazara i “ Šukrija Međedović” iz Bijelog Polja družili su se proteklog vikenda u ovom crnogorskom gradu u okviru projekta „Zajedno je lepo i ljepše”.

Direktori ovih bratskih škola Munir Šabotić i Rešad Sijarić kažu da je realizacija ovog projekta dobar način razmene iskustava, ostvarivanja prijateljstva učenika i upoznavanja različitih kultura.

Tokom dvodnevnih susreta domaćini su organizovali niz aktivnosti i poseta, kao i kulturno- zabavnih manifestacija, a održane su i dve radionice na kojima su se učenici upoznali sa dečijim pravima, a predstavljene su osnovne informacije o HIV-u.

Učenici kažu da je ovaj projekat veoma značajan, jer su, kako kažu, dobili bolje uslove za obavljanje nastave, a svoje talenete, kroz pesme, narodne igre i recitacije, predstavili su u bijelopoljskom Domu kulture.

Smeštaj im je bio obezbedjen u Godijevu, a za njih je organizovana poseta Alipašinim izvorima, Plavskom jezeru, gde su organizovane sporstke aktivnosti takmičarskog karaktera.

Sledeće druženje u okviru ovog projekta organizuje se u Novom Pazaru krajem meseca.

Od sredstava koja su dobijena iz IPA fondova EU, osim susreta učenika, planirano je i uredjenje prostora obe škole.

S. Dražanin

Podeli