Servisne informacije

Servisne informacije za 20.05.2013.

Za vreme vikenda, vladale su velike  gužve  u ambulanti hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Novom Pazaru. Svakodnevno je na pregled dolazilo   znatno više pacijenata nego što je prosek za ovo doba godine.  Samo u trećoj smeni sinoć , za lekarsku pomoć, javila su se 103 pacijenta, kažu lekari Hitne službe. –  Povećan je bio i broj inetervencija na terenu , pa je tokom vikenda, tim lekara  Hitne sluzbe, obavio  čak 22 pregleda, van ambulante.   Pomoć je najčešće bila potrebna  hroničnim bolesnicima, astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom,  a zabeležen je i veliki broj pacijenata sa  stomačnim tegobama  izazvanim virusima,   kažu u Hitnoj službi.    Bilo je puno   i osoba koje su se javljale zbog ujeda krpelja.

Tokom vikenda  na teritoriji Policijske uprave u Novom Pazaru, dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dve u Novom Pazaru i jedna u Tutinu. Lakše su povredjene tri osobe, a materijalna šteta je procenjena na  oko 190.000 dinara, kažu u PU u Novom Pazaru.

Na Filetrskom postrojenju  u Novom Pazaru  proces prerade vode  obavlja se uredno. Voda je hamijski i bakteriološki ispravna  za piće i  nesmetano se distribuira potrošačima , kažu nadležni  u Filetskom postrojenju.

Snabdevanje električnom energijom na teritoriji Elektrodistribucije Novi Pazar je uredno.   Ceo vikend protekao je bez smetnji u napajanju  električnom energijom. Planiranih isključenja ni danas  neće biti kažu u Elektrodistribuciji Novi Pazar.

H.D.

Podeli