Društvo

Novopazarski maturanti plesali sa Evropom

Oko hiljadu maturanata iz svih srednjih škola u Novom Pazaru plesalo je sinhronizovano sa vršnjacima iz još 30 gradova u Srbiji, kao i oko 200 gradova širom Starog kontinenta, na tradicionalnoj manifestaciji “Ples sa Evropom”.

Maturanti su plesali uz zvuke Johana Štrausa, sa osnovnim ciljem da se druže, ali i da se ponovo izbore za Ginisovu knjigu rekorda.

Ova manifestacija, koja je na Gradskom pored kiše koja je padala okupila osim maturanata i brojnu publiku, tradicionalno se održava u Novom Pazaru već sedmu godinu.

“Dragi maturanti, hvala što ste bili dobri učenici i savladali ove plesne korake. Želim vam sve najbolje u budućnosti”, rekao je maturantima direktor Kulturno prosvetne zajednice i koreograf Nazim Ademović.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Faruk Suljević poručio je svršenim srednjoškolcima da su im do blistave budućnosti na raspolaganju brojni prestižni univerziteti, sa kojima sarađuje lokalna samouprava.

„Vi ste najbolji i najlepši maturanti u Evropi, koji sigurnim koracima koračaju u lepu budućnost, a vi ste budućnost Novog Pazara i naš ponos. Želim vam da upišete neki od prestižnih univerzitea sa kojima grad Novi Pazar ima saradnju”, rekao je Suljević.

Priliku da se uveri da je ovo grad mladih imao je ambassador Francuske, koji je boravio u Novom Pazaru.

“Dragi maturanti, zadovoljstvo mi je što sam danas posetio Novi Pazar. Čestitam vam sto danas plešete sa brojnim vršnjacima širom Evrope, kao deo jednog velikog zajedništva”, rekao je ambasador Fransoa Gzavije Denio.

Predstavnica Kancelarije za mlade Dželila Zukorlić pozvala je maturante da se uključe u aktivizam mladih i da budu nosioci bitnih projekata.

Pokrovitelji manifestacije “Ples sa Evropom” su grad Novi Pazar i Kulturno-prosvetna zajednica, u saradnji sa srednjim školama.

Prošle godine Ginisov rekord u istovremenom plesu postavilo je 32.416 maturanata, a ove godine očekivani broj učesnika je oko 100 hiljada.

Aleksandar Nićiforović

Podeli