Politika

Ambasador Francuske boravio u Novom Pazaru

Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio rekao je nakon sastanka sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem da očekuje dalje unapređenje ekonomskih veza.

Mahmutović je ambasadora informisao o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u ovoj regiji, a predstavio mu je i plan ubrzanog ekonomskog razvoja Novog Pazara.

“Prioritet nam je poboljšanje ekonomskih prilika, ali i politička stabilnost. Od ambasadora smo dobili čvrsta uveravanja da podrška u nastojanjima da rešimo probleme neće izostati. Pomoć nam je svakako dragocena“, istakao je Mahmutović.

Ambasador Denio, kome je ovo prva radna poseta Novom Pazaru, kaže da je saznao mnogo korisnih informacija, izražavajući verovanje u pozitivnan plan medjusobne saradnje i aktivnosti.

“Ovo je grad sa izuzetnim potencijalom, a posebno sam se oduševio saznanjem da je nedavno postao član Asocijacije evropskih gradova kulture. Čestitam svim građanima od srca na tome, jer je članstvo u ovoj organizaciji i za mnogo veće gradove posebna čast. Dobri ste domaćini, prijateljski raspoloženi, tako da na moju, ali I podršku zemlje iz koje dolazim možete računati“, zaključio je Denio.

Ambasada Francuske u Beogradu razmotriće predloge sa današnjeg sastanka i u skladu sa svojim projektima i aktivnostima, koje će se realizovati u narednom period, pomoći ostvarivanju vizije razvoja Novog Pazara.

Aleksandar Nićiforović

Podeli