Sport

Plavi i bez navijača hoće trijumf u derbiju

Zbog kazne Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, fudbaleri Novog Pazara će u nedelju,pred praznim tribinama, dočekati u derbiju 27. Kola Jelen Super lige, Vojvodinu.  Trener, Nebojša Vučićević je svestan, koliko je ovaj duel važan za njegovu ekipu.

„Duel protiv Vojvodine je za Novi Pazar veoma bitan, u borbi za opstanak. Bićemo hendikepirani što uz nas neće biti naš 12. igrač, navijači.No, učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat u nedelju i polako pobegnemo iz opasne zone“, smatra Vučićević.

Novosađani su odavno na „skeneru“ stratega plavih, koji ih maksimalno uvažavava,ali.

„Lale“ su trenutno po meni, najbolja ekipa u našoj zemlji. Bez obzira na fijasko rivala u finalu Kupa, u nedelju neće biti nimalo lako, jer Vojvodina ima kvalitetan fond igrača. No,mi znamo naš cilj, bez obzira što nećemo imati podršku naših pristalica, sa kojima bi nam sigurno bilo lakše da zajedno dođemo do pobede.

Međutim, ni u ovakvoj situaciji, niko ne može da nam oduzme pravo na nadu, da ćemo jednom srčanošću i velikom borbom dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat“.

Iako respektuje Vojvodinu, trener plavih, nikome ne daje ulogu favorita protiv Novog Pazara na Gradskom stadionu.

„Dok sam ja ovde šef stručnog štaba, da dolazi Real Madrid, ne bi mu pripala ta uloga. Zna se ko je Partizan, zna se i ko je Vojvodina, ali, mi igramo kući i smatram da imamo prednost domaćeg terena. Uradićemo i u nedelju sve što je u našoj moći da sportski i maksimalnim zalaganjem ostvarimo povoljan rezultat za nas“.

Utakmica: Novi Pazar- Vojvodina igra se u nedelju od 17 časova, pred praznim tribinama Gradskog stadiona. Stručni štab neće moći da računa na: Boljevića, Mutavdžića i V.Vujovića.

E.Nailović

Podeli