Društvo

Bespovratna sredstva za predstavnike malih i srednjih preduzeća

Predstavnici malih i srednjih preduzeća mogu se prijaviti u Regionalnu razvojnu agenciju Sandžaka SEDA za bespovratna sredstva koje je obezbjedilo Ministarstvo finansija  I privrede, kao i Nacionalna agencija za regionalni razvoj.

Program će, kako je najavila menadžerka agnecije SEDA, Džamila Kruševljanin, biti relizovan na teritoriji Novog Pazara, Tutina i Sjenice, a u okviru programa podrške inovativnim brzorastućim preduzećima. Pravo za dobijanje bespovratnih sredstava imaju preduzeća koja imaju osam ili više zaposlenih u 2013 uGodini i koja su u 2011 ostvarila prihod  za 25 odsto veći nego u 2009. godini.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju programa iznose 40 miliona dinara, a pravo na sufinansiranje iznosi do 50 odsto opravdanih troškova aktivnosti. Iznos odobrene bespovratne pomoći ne može biti manji od 100.000 dinara, niti veći od 1.5 miliona dinara. Rok za podnošenje prijava je 7. maj, a dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti u prostorijama agencije SEDA. Osim bespovratne novčane pomoći,  agencija će, kako je najavljeno, tokom godine pružati usluge vezane za poslovanje, konsalting, poslovne obuke i inoformisanje.

(A.Š.)

Podeli