Politika

Emir Elfić izabran za Predsjednika BDZ-a

Dana 21.03.2013. godine u Novom Pazaru održana je prva Izborna skupština Bošnjačke demokratske zajednice na kojoj je Emir Elfić izabran za Predsjednika stranke, a na istoj sjednici izabrano je i 20 članova stalnog sastava Glavnog odbora BDZ-a.

Na sjednici Glavnog odbora održanoj nekoliko sati kasnije na prijedlog Predsjednika jednoglasnom odlukom  izabrani su članovi predsjedništva. Za potpredsjednike stranke izabrani su  Azra Zatrić, Mirsad Javorovac i Jasmina Gicić, a za generalnog sekretara sranke Šerif Marukić. Oba skupa održana su van očiju javnosti radi bezbednosti zbog stalnih nasrtaja onih koji poslednjih dana pokušavaju uzurpirati i preuzeti BDZ na krajnje brutalan, protiv statutaran i protiv zakonit način.

Na Glavnom odboru analizirana je novonastala situacija u stranci kao i dosadašnje opstruiranje rada stranke od osnivanja pa do danas, i to  od odredjenog broja aktivista koji su kršenjem Statuta onemogućavali rad i biranje legalnih organa BDZ-a. Zbog nepoštovanja Statuta i legalnih procedura o članstvu, čime se stiče pravo da biraju i budu birani po automatizmu  izbačeni su iz stranke.

Novo Predsjedništvo odlučno je da u narednom periodu  ostane dosledno svim Programskim načelima Bošnjačke demokratske zajednice i da će omogućiti transparentan rad stranke prema Statutu BDZ-a.

Tokom dana dokumentacija je predata nadležnim organima.

Predsjednik BDZ-a
Emir Elfić

 

Podeli