Hronika

Vodostaj reka u opadanju

Vodostaj reka u Novom Pazaru je u opadanju. Mehanizacija preduzeća je na terenu, a kako saznajemo sa lica mesta, nijednom gradskom naselju ne preti opasnost od poplava.

 

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović obišao je ugrožena područja i upoznao se sa trenutnom situacijom na terenu.

Mehanizacija I u noćnim satima radi na  produbljivanju, proširenju rečnih korita i nasipu, gde je to potrebno.  Prema rečima člana Gradskog štaba za vanredne situacije Nihada Hasanovića situacija je trenutno stabilna.

“ Brzim angažovanjem nismo dozvolili da  voda dopre do kuće građana. Mnogo je pomoglo I to što su korita prethodno očišćena. Desetak mostova, koji su bili I uzrok izlivanja I porasta vodostaja, moralo je da se ukoloni. Voda se polako povlači u korita i nadamo se da će noć biti mirna”, kaže Hasanović.

Podsetimo, zbog obilne kiše u porastu su bili vodostaji Raške, Jošanice i Trnavice. Nekoliko kuća u Slakovcu gde se izlio Jusuf potok pretrpelo je štetu.

U industrijskoj zoni gde protiče reka Raška, takođe se voda izlila na put, a poplava je pretila i mnogim naseljima u gradu.

U Podbijelju voda se iz kišne i fekalne kanalizacije slivala niz put, koji je vodena bujica potpuno uništila.

S. Dražanin

Podeli