Društvo

Ispravno mlijeko u novopazarskom kraju

Direktorica mljekare Golija, Ivanka Pendić Filipović, na sastanku sa proizvođačima mlijeka, saopštila je rezultate analize sirovog mlijeka sa svih pet proizvodnih linija.

Ovo je vijest kojom se ponosim, a iza mene naravno stoji oko hiljadu kooperanata, kazala je ona.

,,Rezultati analize pokazuju da je nivo aflatoksina u našem mleku i do deset puta niži od granice koju je propisala Evropska unija.Dakle, govorim o brojki od 0,05 miligrama po kilogramu mleka, a ne o onoj koja je nedavno podignuta“, kazala je Ivanka Pendić Filipović.

Ona kaže da je ove godine premija za mlijeko povećana sa 5 na 7 dinara po litru, a kvartalna litraža smanjena sa 3000 na hiljadu ipo, kako bi se ta premija ostvarila.

Direktorica mljekare Golija Ivanka Pendić Filipović je dogovorila sa proizvođačima mlijeka da ako ne vjeruju rezultatima  pri određivanju masne jedinice ubuduće mogu da prisustvuju analizi, za šta će im mljekara obezbjediti prevoz.

Proizvođači mlijega zadovoljni su postignutim dogovorom sa direktoricom mljekare Golija, jer će na taj način, kako kažu, biti otklonjena sumnja kod pojedinih proizvođača mlijeka o istinitosti prikazivanja analize o masnoj jedinici.

Mljekara Golija vrši otkup mlijeka sa područja Mura, Lukara, Ribarića, Bijelih Voda i Deževskog kraja.

(M.M.)

Podeli