Društvo

Rekonstrukcija gradskih ulica

Na konferenciji za štampu predstavnici lokalne vlasti opštine Prijepolje obevestili su javnost o odobrenim sredstvima iz Ministarstva za saobraćaj Republike Srbije, namenjenim za rekonstrukciju ulica u okviru priprema za MOSI,  a koja iznose 112 miliona dinara.

„Već duži niz godina u sam grad se nije mnogo ulagalo i investicaija koja će biti uložena u ulice kao što su Valterova, ulica Izeta Čavića, Rajka Divca, Polimska u dužini od 200 m, ulice oko železničke stanice, a upravo juče smo dobili pismenu saglasnost da možemo ući u proceduru za njihovu rekonstrukciju. Ovo je veoma značajno za naš grad, MOSI, a i za državu“, kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.

Član Opštinskog veća zadužen za privredu, Esad Hodžić istakao je da se pored pomenutih sredstava očekuje i veoma značajna pomoć Vlade Republike Srbije za organizaciju predstojećih MOSI: „Ovo neće biti konačna sredstva kojima ćemo raspolagati u pripremama za MOSI. Najavljeni su sastanci u Vladi sa pet ministara, u okviru kojih smo dogovorili projekat koji se odnosi na pripremu i održavanje MOSI. Projekat je vredan negde oko 170 miliona dinara, od toga će opština da učestvuje sa negde oko 20 % sredstava. Znači očekujemo negde oko 145 miliona dinara od Vlade i ova sredstav u iznosu od 112 miliona dinara za rekonstrukciju ulica što je odobreno samo od Ministarstva za saobraćaj“.

Hodžić je ovom prilikom nagovestio ulaganje u opštinu Prijepolje od strane turske razvojne agencije TIKA u iznosu od  400 000 evra za izgradnju vodovoda u Brodarevu, kao i brojne druge aktivnosti, koje su usmerene na razvoj ove sandžačke opštine.

Belida Šehović

Podeli