Politika

SDA Sandzaka upozorava na nepoštovanje koalicionog sporazuma i na netransparentnost rada lokalne vlasti

Koalicionim sporazumom koji je potpisan između Stranke demokratske akcije Sandžaka i koalicije okupljene oko Sandžačke demokratske partije, na osnovu kojeg je i formirana vlast u Novom Pazaru, promovisan princip zajedničkog delovanja kao i konsenzusa u donošenju odluka i kreiranju strateških ciljeva na svim nivoima gradske vlasti.

Nažalost, nakon sedam mjeseci zajedničkog rada, svi dogovoreni principi koji su promovisani u Koalicionom sporazumu su napušteni, a funkcionisanje vlasti u Novom Pazaru je podređeno interesima jedne strane u koaliciji – Sandžačke demokratske partije.

SDA upozorava na nepoštovanje principa i odredaba koalicionog sporazuma  koji  se ogledaju u u kreiranju strateških ciljeva u razvoju grada tako i u svakodnevnom funkcionisanju svih nivoa vlasti u Novom Pazaru. Jednostrano rukovođenje budžetom, netransparentno raspisivanje javnih nabavki, grubo ignorisanje ingerencija i ovlašćenja kadrova izabranih u ime SDA Sandžaka, neodržavanje redovnih sastanaka kolegijuma najodgovornijih ljudi u gradskoj vlasti sa menadžmentom javnih preduzeća i ustanova (obaveza gradonačelnika da ih saziva), ignorisanje zahtjeva za izgradnjom infrastrukture u gradu, neisplaćivanje ličnih dohodaka javnim preduzećima i ustanovama kojim rukovode kadrovi SDA Sandžaka.

Ovo su  samo neke od pojava koje odslikavaju dosadašnji način funkcionisanja vlasti u Novom Pazaru a samim tim i kršenje potpisanog koalicionog sporazuma.

Podsetiću Vas, da bi svaka koaliciona vlast, pa i ova naša, trebala da funkcioniše na način da ugovorne političke strane, odnosno koalicioni partneri dogovorom i na ravnopravnim osnovama kreiraju i preduzimanju kratkoročne i dugoročne mjere u cilju zadovoljenja potreba građana, u ovom slučaju građana Novog Pazara, ali i da istovremeno svaka politička strana u koaliciji čuva identitet svoje Stranke.

U nadi da će Sandžačka demokratska prtija, učiniti napore za rešavanje pomenutih problema, Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao liderska stranka u regionu, će nastaviti kao i uvek do sada da radi odgovorno i transparentno za dobrobit svojih građana.

Odbornici SDA Sandzaka zatrazili su  od članova tima SDA za pregovore , da zamrznu svoj dalji pregovarački rad sa koalicionim partnerima- kaže se u pismu zamenika gradonacelnika Novog Pazara  Ahmedina Škrijelja upućenom predsdniku SDP-a Rešadu Hodziću

Podeli