Sport

51. MOSI u Novom Pazaru

Na održanom sastanku stalnog komiteta i Skupštine MOSI izvršena je primopredaja predsedavanja Skupštinom.

Prisutnim delegatima Skupštine iz svih opština, učesnica MOSI obratio se predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović: „Naš grad Prijepolje na ušću Mileševke i Lima, multietnički i multikulturalni, veliki značaj je davao na razvoj sporta, jer sport je jedna vrlo značajna dimenzija svih vremena. Sport vezuje, miri ljude i stvara nova prijateljstva. Nama je izuzetno drago što su baš ove jubilarne 50. MOSI pripale Prijepolju, opštini koja je osnivač ovih igara.“

Na mesto predsednika Skupštine MOSI izabran je Šefket Šehović, takođe je izabran i predsednik stalnog komiteta, stalni članovi, kao i sekretar ove Skupštine.

„Nadam se da ćemo opravdati vaše poverenje. Na to nas obavezuju same igre, odnosno osnivači ovih igara, kroz svoj razvitak, od onih prvih studentskih igara do ovog sadašnjeg naziva Međuopštinskih sportskih omladinskih igara“-rekao je predsednik Skupštine MOSI Šefket Šehović.

Po usvojenom izveštaju o održanim MOSI Berane 2012. doneta je odluka da se organizacija MOSI 2014. godine ustupi Novom Pazaru, gradu koji je poslednji put bio uspešan domaćin ovih igara 1977. godine.

„Mogu vam iskreno reći da je ovo pre svega jedna velika obaveza za grad koji je centar ovog našeg regiona. Mnogo se od Novog Pazara očekuje, a mi ćemo svakako da se potrudimo da to očekivanje i opravdamo. Novi Pazar što se tiče infrastrukture trenutno ima veliki broj sportskih terena, dve hale, ali nam nedostaje atletska staza, pa će MOSI biti prilika da izgradimo i taj teren“-izjavio je direktor Sportskog saveza Novi Pazar Enver Gusinac.

Na narednoj Skupštini odrediće se i tačan datum 50. MOSI u Prijepolju.

Belida Šehović

Podeli