Sport

Oproštaj Majdaka uz deseti trijumf

Odbojkaši Novog Pazara „vezali su“ i desetu prvenstvenu pobedu. Lider prvoligaškog karava je u derbiju,sa 3:1 po setovima savladao trećeplasirani Borac iz Starčeva (25:13, 22:25,27:25,25:20).

Velika borba u dvorani Pendik trajala je 75 minuta efektivne igre,a od svog matičnog kluba se oprostio Mladen Majdak. Sjajni odbojkaš će opet karijeru nastaviti u inostranstvu,nedostaje mnogo Novog Pazaru,naročito u deulima koji slede. Protiv Jedinstva u Staroj Pazovi, u prvenstvu, te u dvomeču sa Klekomm, u četvrtfinalu Kupa.

Za oproštaj, Majdak je opet vriljirao. Sa 21 poenom,opet je poneo epitet najefikasnijeg pojedinca. Što se tiče derbija, plavi su dobro otvorili meč. Poveli su sa 1:0,sa pola snage.

U drugom setu su prokockali vođstvo od 15:10, vratio se Borac,uveo set i neizvesnu završnicu i na kraju uspeo da izjednači. Rovovska borba vođena je u trećem periodu. Posle startne prednosti gostiju (0:4),sledi „rezultaska klackalica“ uz mnoštvo izjednačenja,sve do poslednjeg poena. Domaći odbojkaši su ipak uspeli da povrate samopouzdanje,podignu kvalitet igre i opet dođu do vođstva. To kao da je prelomilo duel. U četvrtom setu, žestoko je kidisao lider. Borac je samo u jednom momentu ozbiljnije prišao (16:14), no, Zatrić i saigrači su bili nedostižni. Ostvaren je još jedan trijumf. Naravno,veoma važan pred derbi jeseni u Staroj Pazovi.

(Foto:Andrija Jovanović)

E.N.

Podeli