Sport

Klizalište u pripremi

I ove zime Novopazarci će moći da uživaju u čarolijama klizanja na ledu. Umesto na Gradskom trgu, teren za klizalište priprema se na Rekreacionom centru. Radovi su u završnoj fazi, a svečano otvaranje se planira za nekoliko dana.

Kada je, pre četiri godine počelo sa radom Gradsko klizalište u Novom Pazaru, Hamza Hodžić je savladao veštine klizanja. Ima svu potrebnu opremu i, kao i svi njegovi drugari, jedva čeka novu sezonu na ledu.

Za one koji ne znaju da klizaju, i na novoj lokaciji, gde se očekuje više posetilaca, u jutarnjim terminima radiće škola klizanja.

”Biće raznih programa. Čak šta više planiramo igrice na ledu i obuka odraslih bračnih parova i ovih koji se ustručavaju, malo su se ustručavali tamo na Tgu pošto je prometno od građanstva, a sada će više dolaziti”, izjavio je upravnik Klizališta, Šefćet Gračanin.

Kako najavljuje direktor Sportskog centra, klizalište bi trebalo da počne sa radom za nekoliko dana.

”Nadamo se da ćemo ove godine biti puno sadržajniji. Planirali smo i svečano otvaranje. Planirano je da dođe i trupa iz Slovenije, a u kontaktu smo sa jednom trupom iz Sarajeva, koja nastupa na takvim manifestacijama”, izjavio je direktor Sportskog centra, Mirsad Ikić.

Klizalište na Rekreacionom centru radiće svakodnevno od 11 do 23 sata. Zadovoljstvo klizanja na ledu i ove zime biće dostupno svima, a oni koji nemaju klizaljke, moćiće da ih iznajme po ceni od stotinu dinara.

S.Lj.

{youtube}riMsFnIl3K4{/youtube}

Podeli