Sport

SAOPŠTENJE FK JOŠANICA ND 2011

Povodom nemilih scena, po završetku utakmice trećeg kola zonske lige – Morava, između FK Jošanica ND 2011 i kragujevačke Šumadije 1903, odigrane u nedelju, Upravni odbor zonaša iz Novog Pazara se takođe oglasio saopštenjem u kome se navodi:

-Do nemilih događaja došlo je sasvim iznenada i neočekivano, na žalost svih iskrenih ljubitelja fudbala iz Novog Pazara, jer smo uvek bili dobri domaćini, poznati po dobrom gostoprimstvu.

Upravni odbor osuđuje sve aktere masovne tuče i apeluje na organe Policije I Pravosuđa da utvrdi identitet svih onih koji su u njoj učestvovali, a očigledno da ih je bilo sa obe strane.

Takođe osuđujemo postupak Uprave FK Šumadija 1903 zbog pokušaja mešanja politike u sport i neobjektivnog izveštavanja na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Naime nakon utakmice, došlo je do do nemilih scena, isključivo između igrača obe ekipe što stoji i u policijskom izveštaju. Sramota je da se navodi da je učestvovalo stotinak navijača i civila, jer smo bili svedoci da su oni stajali po strani i nisu učestvovali,što mogu potvrditi I u MUP-u. Što se tiče povređenih fudbalera Šumadije, nije istina da su svi povrede zadobili u tuči, već da je igrač sa povređenim ramenom koji je na slici, napustio teren u 13.minutu prvog poluvremena. Takođe golman gostujuće ekipe koji je bio jedan od inicijatora nemilih scena, sam sebe je povredio prilikom udaranja u prozor svlačionica i lomljenja stakla, što je potvrdio u MUP-u Novi Pazar,prilikom davanja izjave. Molimo Vas da ostavimo nadležnim organima da rade svoj posao, a krivci iz jedne i druge ekipe,za koje se utvrdi da su akteri incidenta, neka odgovaraju.Bili smo i uvek ćemo biti dobri domaćini što mogu potvrditi sve ekipe koje dolaze u naš grad,kaže se u Saopštenju FK Jošanica ND 2011 iz Novog Pazara.

REAGOVAO I GRADONAČELNIK

Čelni ljudi Novog Pazara i Kragujevca,mMeho Mahmutović i Veroljub Stevanović telefonom su razgovarali, povodom nemilih scena po završetku utakmice između Jošanice ND 2011 i Šumadije 1903. Gradonačelnik Novog Pazara se izvinio Stevanoviću i izrazio žaljenje zbog svega što se dešavalo u nedelju. Takođe, Mahmutović je naglasio da svi vinovnici incidenta moraju biti procesuirani, bez obzira o kome se radi i da ovaj događaj, koji nema veze sa sportom, ne sme, niti će da poremeti odnose između dva grada.

Mahmutović je i napomenuo da je Novi Pazar oduvek bio prepoznatljiv kao dobar domaćin I organizator, svih,ne samo sportskih manifestacija.

E.N.

Podeli