Sport

Plavima prija Vašarište

Fudbalerima Novog Pazara očigledno prija požarevačko Vašarište. Plavi su ostvarili plan,uspeli da protiv Smedereva ostanu neporaženi i kući odnesu važan bod-0:0.

Oklopnici suočeni sa imperativom pobede, još jednom su pokazali jalovost u napadu. Ni posle 360 minuta,četa Aleksandra Janjića nije zatresla mrežu rivala,dok su izabranici Dragoljuba Bekvalca,ponovo besprekorno odradili taktičke zadatke na terenu.

Bila je to borbena utakmica, sa mnogo trčanja,u kojoj su i jedni i drugi mogli do celog plena. Stojaković,Veljović u prvom,Krmar i Vukašinović u drugom poluvremenu pokušali su da ugroze Đogatovića.a znali da ozbiljno zaprete i gosti. Šanse nisu realizovali:Ristović,Bogunović i Vusljanin (u prvih 45 minuta), kao i Vusljanin,u tri navrata,te Alivodić u drugoj polovini meča. Posle Kragujevca,ovdašnji superligaš je srušio još jednu neugodnu tradiciju.Uspeo je da i protiv Smedereva na „gostovanju“,konačno ostane neporažen,a vredan pomena je i uspešan debi Žarkovića,koji je u posedjnoj liniji odbrane zamenio Mujdragića. Posle četiri odigrana kola, plavi su sakupili pet bodova. U sledećem,na Gradskom stadionu, Vusljanin i saigrači za novu važnu trojku i protiv tradicije.

Zbog obaveza reprezentacije, duel će biti odigran 15.septembra. Subotički „plavi golubovi“ su jesenas slavili sa 2:0. Vreme je za vraćanje i tog „fudbalskog duga“,a pauza u šampionatu će sigurno dobro doći Bekvalcu i saradnicima,jer je u finišu prelaznog roka,stiglo nekoliko fudbalera,koje je neophodno uigrati.

Golman Vladan Đogatović,koji je bio imponovao sigurnošću i u Požarevcu, delimično je zadovoljan konačnim ishodom.

-Prava prvenstvena utakmica,bez mnogo prilika, u kojoj smo mogli  da pobedimo. Bodovi su bili od velike važnosti i nama i rivalu,a dodatnu teškoću stvarao je neravan i tvrd teren.Stvorili smo više šansi od „oklonika“,međutim,Raščić,Alivodić i Bogunović, nisu imali sreće da matiraju mog kolegu Živkovića. Na osnovu svega,iako sam zadovoljan bodom,smatram da smo bili bliži pobedi.

Đogatović se ne slaže sa konstatacijom da je jedan od najzapaženijih pojedinaca na „Vašarištu“.

-Nisam imao mnogo posla.Samo jednom sam morao ozbiljnije da intervenišem,moji saigrači su uglavnom lako zaustavljali atake Smederevaca,kaže pouzdani čuvar mreže Novog Pazara.

E. Nailović

 

Podeli