Sport

Plavi čekaju Zvezdu pred praznim tribinama

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Novi Pazar sa dva meča igranja pred praznim tribinama zbog,kako se navodi, ispada navijača.

Navijači Novog Pazara su se međusobno sukobili na meču protiv niškog Radničkog, tako da će tribine protiv Crvene zvezde i Spartaka biti prazne.

S druge strane, u Fudbalskom klubu Novi Pazar smatraju da je kazna Disciplinske komisije prestroga i da nema osnova. Klub će se žaliti, jer smatramo da u ovakvim situacijama aršini prilikom donošenja odluka o kazni,treba da budu isti za sve klubove,kaže se u reagovanju novopazarskog superligaša.

PAJOVIĆ: ODLUKA POSLEDNJE UPOZORENJE

Pri donošenju odluke posebno smo vodili računa o podatku da je u prethodnih godinu dana FK Novi Pazar više puta kažnjavan na isti način. Ova odluka predstavlja poslednje upozorenje da nećemo tolerisati fizičko nasilje na sportskim terenima. U slučaju eventualnog ponavljanja sličnog prekršaja mogu slediti još rigoroznije kaznene mere, ne samo za pomenuti klub, već i za sve ostale. Veoma iscrpno smo vodili istragu o ovom slučaju i posle prikupljanja kompletne dokumentacije od strane MUP Republike Srbije, službenih lica i predstavnika FK Novi Pazar, doneli smo odluku baziranu na dostavljenim relevantnim činjenicama,rekao je predsednik Disciplinske komisije, Slobodan Pajović.

E.N.

Podeli