Sport

Plavi odoleli i crveno-belima

Gigant sa Marakane je poklekao kraj Jošanice. U veličanstvenom ambijentu,pred 12 000 gledalaca,fudbaleri Novog Pazara su napravili još jedan podvig i osvojili zlata vredan bod u borbi za opstanak.

Bivši svetski i evropski prvak, „video“ je veličanstveni ambijent i kolorit na tribinama. Bez ijedne mrlje i incidenta. Navijači su još jednom dokazali da su igrač više Novopazarcima, pesma i huk sa tribina nije prestajala tokom svih 90 minuta. A na terenu,tvrda,rovovska borba, u ne toliko lepršavoj predstavi,gde je sve bilo podređeno rezultatu. Očekivano, četa Roberta Prosinečkog je više imala loptu u svom posedu. Preko maestralnog Čave Dimitrijevića,kreirani su mnogi napadi, od kojih je većina lako amortizovana. Vusljanin i saigrači su još jednom pokazali karakter i homogenost. Borili su se fajterski,bukvalno ginuli za svaku loptu i na kraju im se isplatilo. Stigli su do zlata vrednog boda i napravili još jedan korak ka „luci spasa“. Imala je Zvezda inicijativu od početka,dok je domaćin vrebao šansu iz kontri. Prvo uzbuđenje doneo je 12.minut,kada je Milunović oprobao udarac sa ivice kaznenog prostora,a lopta fijuknula tik pored stative Đogatovića.

Šest minuta kasnije,jedan od najzapaženijih na terenu, Čava Dimitrijević je lukavo i precizno tukao iz „slobodnjaka“, sa 25 metara pod samu prečku. Lopta već viđena u mreži,međutim, golman Novog Pazara je „zaplivao“ kroz vazduh i uspeo da je vrhovima prstiju zakači i sprovede u korner.

Nije se ni Novi Pazar tako lako dao. U 21.minutu,Šarac centrira iz slobodnog udarca,Bulatović je najviši u skoku ispred Bajkovića,ali i neprecizan. Njegov pokušaj glavom odlazi preko gola.

Borbeno je bilo i u nastavku. Slika na terenu se nije mnogo promenila,s tim što su plavi uspeli da dođu do ravnopravne igre i krenu ofanzivnije. U 49.minutu, kapiten Vusljanin je dugo vukao loptu po levom boku,zalomio čuvara,pa „povratnom“ proigrao Ademovića. Usledio je topovski udarac sa 18 metara u dobro postavljenog Bajkovića, koji je iz drugog pokušaja uspeo da amortizuje taj šut.

Poslednji pokušaj promene rezultata u 75.minutu. Iskusni Tošić je topovski putirao sa preko 20 metara,lopta je imala čudnu putanju,Đogatović je odbiuo do Kasalice,koji sa samo 14 metara šutira nebu pod oblake. Nakon poslednje zvižduka sudije Dimitrijevića, velika fešta. Otrčali su fudbaleri Novog Pazara do najvatrenijih pristalica,koji su „debitovali“ na novoizgrađenoj severnoj tribini i dugo sa njima prosavljali veliki bod. Praznik fudbala u Novom Pazaru, beše to. Spektakl za pamćenje, u kome su plavi uspeli da odole našem najtrofejnijem klubu a navijači pošalju sjajnu sliku širom Srbije. Bili su kao i fudbaleri. Za čistu 10.

TRENERI:

Robert Prosinečki (Crvena zvezda)

„Utakmica je bila borbena,bez mnogo pravi akcija i šansi.Želeli smo trijumf,ali za razliku od Partizana nismo uspeli da pronađemo put i dođemo do gola protivnika. U suštini Zvezda nije igrala onako kako zna,mada nam je i rival dobro parirao,neutralisavši naše atake preko bokova i kroz sredinu. Igrali su borbeno i zaslužili su bod,odradili su odličan posao.Čestitam Novom Pazaru na tome.Ambijent je bio pravi fudbalski. Ovakve slike,pune tribine su nešto što vraća veru u fudbal. Navijači su u ovoj utakmici bili na nivou,domaćinu su  bili igrač više i velika podrška “.

Dragoljub Bekvalac (Novi Pazar)

„Impresioniran sam publikom. Bod koji smo osvojili je bod ovih divnih navijača,koji nisu zaslužili da odu kući razočarani.Oni su držali i ritam i tempo borbenosti ekipi, koja su se Crvenoj zvezdi suprostavila pravom ratničkom igrom,a ne da se upustimo u nadigravanje sa renomiranim rivalom,što nam je i bila želja.Uspeli smo u tome,jer Zvezdi nismo dozvolili da razvije prepoznatljivu pas igru. Sve je to rezultatiralo velikim bodom koji su podjednako zaslužili i momci i naši sjajni navijači.To je i presudilo u derbiju. Obećavam da će Novi Pazar i dalje krasiti fanatična borbenost.Sem toga u utakmicama sa sebi ravnima,koje slede igraćemo i ofanzivnije,za gol više. Ipak nisu svi Crvena zvezda.

Elvir Nailović

Podeli