Sport

Poziv za grupno klizanje

Klizalište na Trgu svakodnevno okuplja omladinu koja vreme provodi na ledu.

Iako je Sportski centar Novi Pazar, osnovnim i srednjim školama ponudio brojne povoljnosti, sem Gimnazije, ni jedna se nije odazvala pozivu, rekao je za Regionalnu televiziju direktor Idriz Nuhović.

Akcija Sportskog centra Novog Pazara da osnovnim i srednjim školama omogući organizovano grupno klizanje po upola nižim cenama, nije naišla na očekivani odziv.

„Ne znam šta je u pitanju ali smatram da je bolje decu dovesti ovde nego da u zagušljivim salama na ovoj temperaturi obavljaju časove fizičkog“, rekao je Nuhović.

U jutarnjim satima na klizalištu radi škola klizanja, a od 11 sati klizalište je otvoreno za sve građane Novog Pazara. Sportski centar je za onu decu čiji roditelji nemaju novčanih sredstava da plate ulaznicu, odlučio da im izda potvrdu za besplatno klizanje. Toj akciji se odazvao veliki broj dece.

„Iako smo u teškoj situaciji odlučili smo da oni koji nemaju da plate, dobiju propusnice za besplatno klizanje. Prijavio se veliki broj dece i oni sada svakodnevno klizaju“, kaže Nuhović.

Oni koji u sopstvenoj režiji koriste klizalište, kažu da uživaju na ledu.

Iznajmljivanje klizaljki na sat vremena košta 100 dinara. Deca samohranih roditelja imaju popust od 50 odsto, a priznanicu za besplatno klizanje mogu dobiti oni mališani čiji roditelji nisu zaposleni.

(A. Grbović)

Podeli