Sport

Remi po meri Jagodinaca

Fudbaleri Novog Pazara nisu uspeli da se pobedom oproste od vernih navijača.

Plavi su kraj Jošanice podelili plen sa Jagodincima, iako su bili bolji rival, u borbenom i dopadljivom nadigravanju, naročito u drugom poluvremenu. Nošeni frenetičnom podrškom od 6000 navijača, domaći su zapretili u 10. minutu. No, Marković je bio neprecizan.

Samo 120 sekundi potom, sreća uz Jagodince. Filip Stojanović je snažno tukao, iskosa sa desne strane. Lopta je zakačila Tomića, promenila putanju i pogodila prečku. Četa Sime Krunića je uzvratila u 27. minutu. Brzonogi Ilić je sa leve strane centrirao, Mudrinski zahvatio loptu glavom, no Đogatović je vrhovima prstiju uspeo da spreči siguran pogodak. U finišu prvog poluvremena još dve prilike Novog Pazara. Međutim, Šimić je osujetio pokušaje Ademovića u 43. i Hadžibulića u 45. minutu. Drugi deo protekao je u znaku dominacije plavih, koji nisu uspevali da nađu način i stignu do prednosti.

U 55. minutu, Hadžibulić cilja levi donji ugao, Šimić bravurozno reaguje. Istakao se golman Jagodinaca i u 68. minutu, odbranivši snažan šut Vusljanina. Odbijenu loptu, kapiten domaćih šalje iznad prečke. Sudija Mažić je poništio gol, na asistenciju pomoćnika Živkovića domaćinu, zbog navodne ofsajd pozicije Kecapa. Ulazak Đalca, još više je ubrzao igru plavih. Crnogorski internacionalac je asistirao Stojanoviću u 75. minutu. Njegov udarac odbija Šimić pravo na nogu Đalcu koji topovski tuče iz prve preko gola. Sve u svemu Novi Pazar je zaslužio više od remija protiv organizovanih gostiju iz Jagodine, po svemu viđenom na Gradskom stadionu.
Trener Jagodine, Simo Krunić je istakao: „ Znali smo da će utakmica biti teška, ali smo odigrali dobro protiv odličnog protivnika i pred najboljom publikom u zemlji. Ostvarili smo cilj i osvojili bod koji nam je izuzetno važan jer već šesto gostovanje nismo poraženi.“

Njegov kolega Ljubomir Ristovski bio je zadovoljan svime osim rezultatom: „ Očekivali smo tešku utakmicu, želeli smo pobedu dali sve od sebe, bili mnogo bolji protivnik, ali nismo imali sreće. Igračima nemam šta da zamerim. Vala im na zalaganju borbenosti i želji, kao i fantastičnim navijačima na podršci. Polusezonom sam zadovoljan, moglo je bolje ali i gore od osvojenih 11 bodova. Na proleće nas čeka grčevita borba za opstanak u eliti, verujem da ćemo u tome i uspeti.“
Fudbaleri Novog Pazara su jesenji deo prvenstva u Jelen Super ligi okončali sa 11 osvojenih bodova, na 14. mestu.

E.N.

Podeli