Sport

Plavi bez navijača

Fudbalski klub Novi Pazar će naredne dve utakmice na svom terenu,igrati pred praznim tribinama.

Ovo je odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije,zbog,kako je obrazloženo,incidenata na derbiju protiv kragujevačkog Radničkog.

U Fudbalskom klubu Novi Pazar su iznenađeni ovom odlukom  i smatraju da je kazna previsoka,a donešena je i na osnovu dvostrukih aršina. „Kaznu su izrekli oni,koji nisu bili na utakmici“,stoji,između ostalog u saopštenju Upravnog odbora plavih.

„ U najmanju ruku smo iznenađeni odlukom Disciplinske komisije FSS kojom se FK ”Novi Pazar” kažnjava sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama na našem stadionu, a razlog su dešavanja na utakmici FK ”Novi Pazar” – FK ”Radnički 1923”. Očigledno je da su gospoda iz Disciplinske komisije preterali sa ovom kaznom.

Istina je da su igrači FK ”Novi Pazar” i FK ”Radnički 1923” posle utakmice, prijateljski, uz aplauz navijača napustili stadion.

Istina je da je naš klub imao propuste u organizaciji ove utakmice koja je proglašena za utakmicu visokog rizika.

Istina je da je i pored te klasifikacije, uz prisustvo 7.000 naših navijača i par stotina gostujućih navijača utakmica  uspešno privedena kraju.

Velika je istina da su FK ”Novi Pazar” i FK ”Radnički 1923” svojim ulaskom u Super ligu podigli gledanost fudbala u Srbiji. Posle mnogo godina prvenstvo je dobila na značaju kod publike, a FK ”Novi Pazar” i grad Novi Pazar daju svake nedelje nemerljiv doprinos tome. Osim atmosfere na Gradskom stadionu u Novom Pazaru, sve ekipe koje su nam bile u gostima su isticale i ističu da su dočekane i ispraćene uz najveće moguće uvažavanje i gostoprimstvo.

Niko, ama baš niko, od ekipa koje su gostovale u našem gradu, nije imao primedbi na gostoprimstvo i doček koji smo im priredili. Čak obrnuto, svi su nas što posredstvom medija, što na sednicama Zajednice Super lige hvalili. Baš svi.

Očigledno je da gospoda iz Disciplinske komisije nisu vodila računa o svemu ovome, o sportskim motivima i da ovakve odluke destruktivno deluju na entuzijazam ljudi koji rade u fudbalu, da odbijaju moguće sponzore, da teraju navijače sa stadiona i guraju srpski fudbal u mulj iz koga se tek posle nekoliko godina počeo izvlačiti. Da li su gospoda Disciplinci zaboravili da se fudbal igra zbog golova i publike, a ne zbog njih i njima sličnih!?

Uz sve ovo, javlja se jedno strateško pitanje, a to je, da ako FK ”Novi Pazar” i FK ”Radnički 1923” kao direktni učesnici ove sportske manifestacije nemaju nikakvih primedbi po bilo kom pitanju odigravanja i organizacije ove utakmice kako onda Oni, koji nisu bili na toj utakmici, koji ne znaju muke organizovanja utakmice visokog rizika, donesu odluku o kazni i visini kazne.

Uz svo zaboravljanje ne možemo a da se ne setimo da je Predsednik Disciplinske komisije gospodin Slobodan Pajović pre nekoliko godina kaznio naš klub sa 12 utakmica neigranja pred svojom publikom.

Ne verujemo da iko ko prati fudbal može da se seti da je neki klub u bilo kojoj zemlji na svetu kažnjen na ovako drastičan način.

A od svega nas još i više bole dvostruki aršini. Skoro na svim gostovanjima, naši igrači i navijači su doživljavali mnogo neprijatnosti, provokacija i poniženja. Ipak ta ista Disciplinska komisija je vrlo blago kažnjavala te klubove domaćine. Sve ove naše primedbe možemo dokumentovati video snimcima“,stoji u saopštenju Upravnog odbora Fudbalskog kluba Novi Pazar.

(foto: Nedžad Crnovršanin)

E.N.

{youtube}6VOhBDlZ2eo{/youtube}

Podeli