Sport

Jošanica za respekt

Fudbaleri Jošanice predstavljaju veliko iznenađenje u zoni Morava. Trenutno ekipa Ahmeta Ahmetovića deli četvrtu poziciju sa Prijevorom, i ima utakmicu manje. Žuto plavi su do sada ostvarili šest pobeda.

Prošle godine se kapiten Nuradinović sa saigračima borio za opstanak a ove predstavlja veliku opasnost po ostale ekipe. Jošanica, ako nastavi sa dobrim rezultatima, može biti jedan od kandidata za Srpsku ligu. Pripreme sa ekipom odradio je Fikret Grbović, koji je na klupi proveo 6 nedelja.

U prvom kolu Jošanica je izgubila od Bana u Raški, rezultat je bio 6:0. Mnogi su tada pomislili da će Jošanica biti ekipa koja će drugima služiti za gol razliku, no, već u drugom kolu stižu prvi bodovi. Popularna Joša je savladala ekipu Partizana iz Cerovca sa 4:2.

Da ova pobeda nije bila slučajna Avdić i klupski drugovi dokazali su Prijevoru protiv istoimene ekipe, koju su, pomalo teško, pobedili sa 1:2. Pala je i Šumadija iz Kragujevca. Utakmica je odigrana 11. septembra a rezultat je bio 2:1 u korist žuto plavih.

Usledio je komšijski derbi protiv Tutinskih vidri. Viđena je podela bodova, a rezultat na kraju je bio 1:1.

Pala je i Mokra Gora i tada je već svima postalo jasno da se Jošanica ne šali. Respektovali su ih svi klubovi iz zone Morava. Popularnost je prijala svima u klubu, igrači su se možda malo i opustili, a to je rezultiralo drugim porazom u dotadašnjem toku prvenstva, ovoga puta od Takova, rezultat je bio 4:0. Trener Fikret Grbović je dan uoči ove utakmice podneo ostavku tako da je ekipu predvodio njegov pomoćnik Ahmetović.

Nakon ovog poraza aktivirao se alarm, usledile su reakcije. Popravni je usledio za nedelju dana. Uvek neugodna ekipa Omladinca primila je jedan gol u Novom Pazaru i bez bodova se vratila kući.

Podela bodova sa Metalcem, po jedan gol u mreži. Moglo se i više ali su igrači brzo misli posvetili sledećem protivniku, ekipi Mladosti iz Oplanića. To se isplatilo, mreža skoro napunjena do vrha-4:1.

Tabela je jasna, šest pobeda, dva nerešena meča i isto toliko poraza. Gol razlika pomalo bode oči. Jošanica je dala 17 a primila 18 golova. Pohvale pored igrača, zaslužuje i uprava ovog kluba. Jošanica može do vrha jer ima još dosta da se igra. Nedostaje treća strana, nedostaju vatreni navijači a ovi momci to zaslužuju.

(Anel Grbović)

Podeli