Sport

Jaman razbio Granit

Fudbalski hit u Novom Pazaru,definitivno je ND 2011. Najmlađi klub je već u premijernoj sezoni bivstvovanja na fudbalskoj sceni,pokupio simpatije I poštovanje ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu širom Sandžaka.

Jer, “petroldžije” igraju za sve ukuse,na njihovim duelima nema neizvjesnosti,protivnike melju jednog za drugim.Da su u “punom gasu”, izabranici trenerskog tandema Arapović I Jusufović su dokazali I u derbiju protiv Granita iz Jošaničke Banje.Protivnik kvalitetan,sa prekaljenim igračima,poput golmana Vulićevića I Kučevića,svojevremeno uzdanica Bana iz Raške,pretendent za viši rang.No,sve potajne želje su ostavili kući,jer je raspoloženi domaćin, na svom terenu pokazao još jednom da nema namjeru da rivalima dozvoli da mu priđu.Lahko je ostvaren 11 uzastopni trijumf sa 2:0. Granit je srušio Nihad Jaman.Sa dva,rijetko lijepa pogotka torpedovao je protivnika I “petroldžijama” donio 33.bod u Međuopštinskoj ligi Kraljevo.

Odličnu utakmicu,po prohladnom vremenu,obilježio je domaći sastav,više nego sigurnom igrom,a vodeći gol postignut je na efektan način. Ubačenu loptu sa lijeve strane,vođa navale Pazaraca,Jaman,lukavo je desnom spoljnom sa ivice kaznenog prostora,rezantnim udarcem poslao u desni gornji ugao.Minuta 21.
I nakon tog detalja, “ND” je kontrolisao situaciju na terenu,diktirao tempo,ne dozvolivši protivniku da iole ozbiljnije ugrozi golmana Biševca. Konačan rezultat postavlje je u sedmoj minuti nastavka. Duga akcija,lopte se opet dokopao Jaman u šesnaestercu I vrhom kopačke je poslao po drugi put iza leđa Vulićevića.
Pobjeda,više nego zaslužena,pobjeda koja je plod prije svega kolektivne igre.

“Podižemo formu iz utakmice u utakmicu.Svjesni smo da je nas čeka još mnogo ovakvih duela,ali znamo svoj cilj I budite ubijeđeni da ćemo stići do njega.Uz podršku agilne uprave,prije svih sponzora I vlasnika,Nedžada Dragolovčanina,smatram da imamo veoma dobre izglede da od ovog kluba napravimo uspješan I uzoran kolektiv. Uslove u kojima radimo,mnogi mogu samo da sanjaju”,ističu za “Sandžačke novine”Elvir Arapović,kormilar “petroldžija” I njegov prvi asistent Bećir Jusufović. Pred njima je ipak još jedna važna prepreka.Za 10 dana u derbiju jesenjeg dijela prvenstva, titulu će “ovjeriti”,takođe pred svojim navijačima,protiv drugoplasiranog Jedinstva.

S druge strane, Nedžad Dragolovčanin, poručuje iz Berlina:

“Samo neka vrijedno treniraju I pobjeđuju.Sve ostalo je moja briga.Prebrodili smo najteže,a to je početak.Sada idemo korak,po korak u osvajanje fudbalske Srbije”,kaže Dragolovčanin za RTV.

On je već učinio dosta toga.Članarina je,na primjer besplatna za sve polaznike škole fudbala,a  igrači seniorskog pogona na terenu nose najmoderniju opremu. Fudbalski kompleks u Selakovcu,koji je dom “ND-a” do proljeća bi trebalo da poprimi mnogo ljepši izgled. U planu je postavljanje tribine sa sjedištima, a pri kraju su radovi na izgradnji modernog balona, sa vještačkom travom,koji će kažu,biti urađen po najvišim standardima.

E.Nailović

Podeli