Sport

Samo golovi nedostajali u derbiju

Čačanske “zebra” su odoljele u Novom Pazaru. Sjajnu fudbalsku predstavu,pred 7000 gledalaca,karakterisala je borbena, korektna I nadasve kvalitetna fudbalska predstava,kojoj je jedino falilo,u fudbalu najvažnije-golovi.

Bila je to rijetko uzbudljiva borba na travi Gradskog stadiona,gdje su I jedni I drugi mogli do cijelog plijena. I Novi Pazar I Borac su prikazanim dokazali da ne zaslužuju mjesta na tabeli Super lige. U prvom dijelu,bolji početak gostiju.Nakon uvodnog pokušaja Vusljanina u petoj minuti,period bolje igre gostiju.Najprije su sa distance šut oprobali: Martinović I Damjanović,a neprecizan je bio I Krasić,na asistenciju vihornog Kneževića,koji je iskusnog Šarca stavljao na velike muke I lijevoj strani odbrane Novog Pazara pravio dosta problema.Probudili su se plavi u posljednjih 15 minuta prvog dijela.

Agilni Mugoša je centrirao sa lijeve strane,Babić zahvatio loptu glavom,no na njegovu nesreću,ona je okrznula jednog od protivničkih igrača,promijenila smjer I završila u korneru.Golman plavih Đogatović je prvi put izmamio aplauze u 34.minuti,kada je uhvatio “živu loptu”,koju je snažnim udarcem pokušao da pošalje iza njegovih leđa Martinović.

U 37.minuti,opet je Knežević protutnjao desnom stranom,pa povratnim pasom uposlio Radivojevića,koji rezantno tuče sa 16 metara,a Đogatović ponovo na visini zadatka.Samo 60 sekundi potom,duga akcija Novopazaraca.U šansi je bio Vusljanin,međutim,iskosa sa lijeve strane cilja pored gola. Domaćin je u 43.muniti tražio penal.Bogunović je uputio udarac ka golu,lopta je pogodila u ruku jednog od odbrambenih fudbalera Čačana,međutim sudija Glođović je samo odmahnuo rukom I pokazao da se igra nastavi.

Za razliku od bojažljive prve polovine meča,žestoko je Novi Pazar krenuo u nastavku. U 48.minuti,Bogunović je za malo zakasnio na centaršut Vusljanina.Imali su plavi u tim momentima rivala.Žestko su kidisali ka mreži Milojevića,koja je,ipak ostala netaknuta. Projektil Mugoše u 51.minuti sa 25 metara završava na prečki,Milojević dvije minute kasnije zaustavlja udarac Markovića sa ivice peterca,a onda opet sreća uz “zebre”. Minut 63. I opet se samo zatresla prečka gola Borca.Šunjevarić je rezantno ciljao sa 15 metara.Iz mnoštva prilika do kraja,izdvajamo dvije. Najprije onu,koju je imao Novi Pazar u 81.minuti.Lotinac je proigrao Vusljanina na desnoj strani.Najzapaženiji pojedinac duela,lukavo ciljao suprotan ugao,ipak ni to nije bilo dovoljno za radost brojne publike.Od svega,samo korner. Konačno,u posljednjoj minuti regularnog toka,Spirovski je “namjestio” stopostotnu šansu saigraču Radivojeviću,koji se obrukao.Neometan,sa 15 metara I usamljen ispred Đogatovića,loptu je poslao visoko preko gola. Ovakav ishod više odgovara Čačanima,čiji strateg Slavko Petrović ističe da je Novi Pazar potpuno drugačija ekipa od one koju je video vodeći Rad 21.avgusta:

“Tim koji zna šta želi,dobro stoji na terenu,dobro igra I kondiciono spreman,zato je bod koji smo ovdje osvojili za nas velik kao kuća.Drago mi je da je jedna utakmica I pored rezultata 0:0,zadovoljila  I najprobirljivije sladokusce,koji su mogli da uživaju u dobrom fudbalu.Pohvalio bih ambijent I suđenje koji su bili na fantastičnom nivou”,sumirao je utiske Petrović. Trener Novog Pazara,Ljubomir Ristovski,ocijenio je da se njegovi igrači nisu držali dogovora iz svlačionice u prvom poluvremenu:

“Iz tog razloga,Borac je u najmanju ruku u tom dijelu utakmice bio ravnopravan,ako ne I bolji. U nastavku smo se držali dogovora,mislim da smo odigrali odlično drugo poluvrijeme, u kome smo dominirali.Konačnim ishodom ne mogu da budem zadovoljan,mada su moji igrači dali sve od sebe, I više od maksimuma.Zadovoljavaju odgovornost,disciplina I borbenost,ali nedostaje još mnogo toga.Izgubili smo dva boda,ali moramo dalje,jer slijedi ciklus još težih duela.Hrabri me ipak što nismo izgubili,jer nakon pet startnih poraza u prvenstvu,ovo je treća utakmica gdje nismo osjetili gorčinu poraza”,ocijenio je Ristovski A prvi u tom nizu teških iskušenja za plave je već u subotu na našem najvećem stadionu. Gostovanje Crvenoj zvezdi,koliko god bilo teško,svakom igraču je I ekstra motivacija. Očekuje se da put “Marakane” krene do sada neviđen navijački karavan.

Foto:Emir Sadović

Elvir Nailović

Podeli