Sport

Kraljica sportova blista punim sjajem

Novopazarska atletika postaje pravi brend ovog grada.Nižu se odlični rezultati,a uskoro bi I trener Rifat Zilkić trebalo da dobije laskavo priznanje.

Na Uličnoj trci u Ćupriji,njegova mlada izabranica,Danica Izderić je osvojila prvo mesto u konkurenciji mlađih pionirki,dok je Nenad Radanović u trci juniora zauzeo drugo mesto. U nadmetanju mlađih juniora, Kemal Zornić I Aldin Lakota su osvojili šesto I sedmo mesto.

A na tradicionalnoj,Međunarodnoj trci u Požarevcu,Amela Terzić nije dozvolila iznenađenje,slavivši na dva kilometra u trci seniorki,a Teodora Simović je bila četvrtoplasirana.

Ilda Dautović je takođe zablistala,pobedom među juniorkama,na stazi takođe od 2000 metara.

Pionirka,Danica Izderić je kod pionirki bila druga,a Jasmin Ljajić u konkurenciji seniora zauzeo šesto mesto.

A da se dobar glas daleko čuje,svedoči I činjenica da će  Rifat Zilkić,trener Atletskog kluba Novi Pazar I reprezentacije Srbije biti u konkurenciji za izbor najboljeg trenera u seniorskoj I juniorskoj konkurenciji.Izbor na Tenerifama u Španiji organizuje Evropska atletska asocijacija,a Zilkićevi aduti za prestižnu nagradu su više nego uverljivi.U protekle tri godine njegovi takmičari su osvojili šest odličja na Prvenstvima Evrope I jedno na Svetskom, u juniorskoj konkurenciji.

E.Nailović

Podeli