Sport

Drugi internacionalni karate turnir ’’Sjenica open 2011’’

U ime organizatora i pokrovitelja: KK ’’Sjenica’’, Karate federacije Srbije i Opštine Sjenica, prisutne su pozdravili, Meaz Zenović i Rifat Mujuanović, a Drugi internacionalni karate turnir ’’Sjenica open 2011’’ otvorio je predsednik opštine Sjenica, Muriz Turković.

’’Poštovani prijatelji, sportisti, u ime KK ’’Sjenica’’, želim vam dobrodošlicu, sportistima sreću na borilištima’’, rekao je Meaz Zenović, predsednik i trener KK ’’Sjenica’’.

’’Želim da vas pozdravim ispred Karate federacije Srbije i Karate saveza Uže Srbije, da vam prenesem pozdrave od pr5edsednika Slavoljuba Pipera, koji daje nesebičnu podršku, uopšte karate sportu u svim deloovima naše zemlje’’, kazao je, Rifat Mujanović, trener državne reprezentacfije.

’’Učinićemo sve mi Sjeničani da se gosti osećaju prijatno i da im bude dobro. Želim da takmičenje protekne u najboljem redu da se niko ne povredi, da pobedi najbolji, a delioci prvde će verovatno, ustvari ne sumnjam, biti pravedni. Proglašavam Drugi turnir otvorenim, želim vam sreću’’, kazao je Muriz Turković, predsednik opštine Sjenica.

Na borilištima u sjeničkoj Sportskoj hali odmerilo je snage 250 takmičara iz 19 kilubova Srbije i Makedonije, pod kontrolom 20 zvaničnih lica i licenciranih karate sudija. A za organizaciju Drugog internacionalnog karate turnira u Sjenici, predsedniku opštine i klubu domaćinu sve pohvale uputio je predsednik i trener, prijateljskog kluba iz Aranđelovca, Vitomir Ostojić:

’’Organizator je, vidim, sve učinio, sve pripremio da turnir prođe najlepše, na najlepšem nivou i zaista se još jednom zahvaljujem organizatoru, a posebne čestitke predsedniku i treneru KK ’’Sjenica’’, Zewnovićšu Meazu, koji je uspeo da ovoliki broj takmičara iz ovog kluba izvede danas na ovaj turnir. To je neverovatan broj. Ja mislim da je, po mojoj proceni, oko 80 takmičara’’, izjavio je Vitomir Ostojić, predednik i trener KK ’’Aranđelovac’’.

I zaista, klub domaćin, jeste bio najmasovniji i sa najviše osvojenih medalja, ukupno 56, ali po nepisanom prvailu u ovom sportu, prvo mesto domaćina ustupa se gostima. Tako je u ukupnom plasmanu na ovom takmičenju pobednik KK ’’Perfekt’’ iz Novog Pazara, na drugom mestu je ’’Fap’’ iz Priboja, dok je treću poziciju zauzeo novopazarski KK ’’Šampion’’. Za najuspešnijeg takmičara turnira u borbama proglašen je Kerim Mahmutović iz KK ’’Sjenica’’, a najuspešnija takmičarka, takođe u borbama, bila je Maida Taraholić, iz novopazarskog KK ’’Šampion’’.

S.Lj.

Podeli