Sport

Intervju-Ivanović: Ne pretimo Vojvodini

Fudbaleri Novog Pazara u trećem kolu gostuju ekipi Vojvodine. U taboru Plavih ne prete domaćinu ali kažu da se nadaju povoljnom rezultatu.

Trener Novog Pazara Mihajlo Ivanović najavio je promene u timu i rekao da javnost ne očekuje njegovu ostavku ni u slučaju da se u Novom Sadu ponovi loš rezultat.

Nakon dva uzastopna poraza Novi Pazar ima težak zadatak. Gostuje četvrtoplasiranoj Vojvodini, koja sebi ne sme dozvoliti kiks na domaćem terenu.

Trener Novog Pazara Mihajlo Ivanović kaže da je siguran u svoju ekipu. On je rekao da neće pretiti mnogo jačem protivniku i najavio je promene u poslednjoj liniji.

„Idemo kod jedne ozbiljne ekipe. Oni će učiniti sve da ostvare dobar rezultat. Sigurno je da neću biti pasivan, jer to znači da bi takva bila i ekipa. Biće velikih promena, kako u ekipi tako i u igri“, kazao je Ivanović, koji je dodao da neće računati na povređenog Cenića.

On kaže da Novi Pazar sebi ne sme dozvoliti lošu igru u Novom Sadu, a uprkos lošem startu u Super ligi tvrdi da se Plavi neće boriti za opstanak, što mnogi u čaršiji dovode u pitanje.

Ivanović se nada da će imperativ pobede sputati Vojvodinu na domaćem terenu. Prema njegovim rečima, dobar rezultat protiv Vojvodine bi pokrenuo ekipu Novog Pazara, koja bi krenula ka sredini tabele.

Iako su poslednji na tabeli, u ekipi vlada dobro raspoloženje. Filip Stojanović kaže da je najbitnije dobro otvoriti utakmicu. On smatra da će pitanje pobednika biti rešeno u prvom poluvremenu.

„Svi smo spremni i nadam se da ćemo dobro otvoriti utakmicu“, kratko i jasno je rekao Stojanović.

Plavi će na ovoj utakmici imati podršku svojih najvatrenijih navijača. Uprava FK Novi Pazar je za nih obezbedila dva autobusa. Ostaje da se vidi, hoće li novi Superligaš odigrati hrabro ili će, kao i do sada, biti bojažljiv.

Mihajlo Ivanović i Filip Stojanović na konferenciji za novinare

RTV: Pred utakmicu sa Partizanom ste rekli da vam rezultat nije bitan. Da li je tako i sada kada igrate protiv Vojvodine?

Trener Novog Pazara Mihajlo Ivanović kaže da je dobar rezultat bitan kako klubu tako i celom gradu.

„Ako me pitate, da li je meni bitan, radi mog opstanka ovde, ja ću vam reći da ne razmišljam na taj način jer je klub bitniji od svakog pojednica“, rekao je Ivanović.

U pojednim medijima se pojavila informacija da uprava kluba pregovara sa nekim trenerima, čak se pominju i njihova imena. Da li vam to smeta?

Ivanović: Znam da pregovaraju i neka pregovaraju, šta ću ja? Zvali su me neki treneri iz Beograda, moji prijatelji, i rekli mi da im je nuđeno da preuzmu kormilo. Ne opterećujem se time, zaista. Na to ne mogu da utičem, da mogu onda bih uticao. Mogu da utičem samo na to da se popravi rezultat.

RTV: Postoji li nepoverenje na relaciji Ivanović-Uprava kluba?

Ivanović: Ja ne gajim nepoverenje prema upravi kluba. Ako ne pobedimo ekipu Spartaka u 4. kolu onda ću napraviti konkretan korak, tada možete očekivati moju ostavku. Do tada se neću povlačiti, neću podneti ostavku jer smatram da je to rano a i nisam tako vaspitan. To mi karakter ne dozvoljava. Boriću se sve dok mislim da Novi Pazar ima šansu.

RTV: Protiv Partizana ste odigrali bojažljivo, verovatno uplašeni veličine šampiona. Hoće li biti tako i protiv Vojvodine?

Stojanović: Neće, mislim da neće. Mnogi od nas su prvi put zaigrali u ovom rangu takmičenja i to protiv šampiona. Sada smo iskusniji.

RTV: Verovatno ste dobro analizirali igru protivnika. Gde Novi Pazar ima šansu?

Ivanović: Vojvodina igra brz i dobar fudbal. Moramo pojačati poslednju liniju i iskoristiti to što imaju imperativ pobede. Imamo ga i mi, ali je to skriveno.

RTV: Kakav je zdravstveni karton?

Ivanović: Cenić je povređen, nije trenirao pa neću računati na njega.

RTV: Kakvo je raspoloženje među igračima?

Ivanović: Nakon poraza od Rada smo se svi loše osećali. N aprvom treningu nakon te utakmice, izgledali smo kao na pogrebu. Situacija se polako popravljala i sada smo i psihički spremni za ovaj važan duel.

Stojanović: Dobro. Spremni smo, kako fizički tako i psihički.

RTV: Tvrdite da Novi Pazar neće imati problema sa opstankom.

Ivanović: Tvrdim i verujem u to. Pobeda bi nas pokrenula. Ne možemo razmišljati o visokom plasmanu. U ovoj prvoj godini moramo razmišljati kako da ne dođemo u situaciju da se borimo za opstanak. To sam i rekao nekim ljudima iz uprave i igračima. Igrači su me čuli ali mislim da moj glas nije dopro do ljudi koji odlučuju o nekim stvarima. Uostalom, ja treneram igrače a ne upravu kluba, niti bih želeo da je treniram.

Autor: Anel Grbović

Podeli