Vesti

Potpisivanje sporazuma

Novi Pazar, Tutin i Sjenica će od sada zajednički raditi projekte ekonomskog razvoja za ovaj region.

Sporazum o međuopštinskoj saradnji potpsan je u okviru petogodišnjeg projekta održivog lokalnog razvoja, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj.

Predstavnici Novog Pazara, Sjenice I Tutina su predstavili potencijale i projekte koje bi mogli zajednički da sprovedu. Saradnja ovih gradova funkcioniše od raije, kroz Agenciju za ekonomski razvoj Sandžaka. U ime grada Novog Pazara sporazum je potpisao gradonačelnik Meho Mahmutović, Tutina Bajram Gegić, a u ime Sjenice predsednik Muriz Turković.

Sporazum su potpisali i predstavnici poslovnog i civilnog sektora ,koji takođe rade na poboljšanju života građana.

Ovaj sporazum je deo projekta održivog lokalnog razvoja, koji je vredan 22 milona dolara. Cilj je da se kompletira 12 međuopštinskih sporazuma širom Srbije, koji će uključiti najmanje po tri opštine, kaže direktorka misije USAID Susan Fritz.

Predstavnici Novog Pazara, Sjenice i Tutina prepoznali su mogućnost za saradnju u projektima kao što su razvog agrobiznis centra, saradnju u vodosnabdevanju i prečišćavanju otpadnih voda, unapređenju turističke ponude, upravljanju čvrstim otpadom i razvoju obnovljenih izvora energije.

Predstavnici ambasade SAD u Beogradu su pre potpisivanja sporazuma posetili i gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića.

Podeli