Sport

Bogunović pojačao Plave!

Posle nekoliko igrača iz BASK-a koji su pojačali FK Novi Pazar, u redove plavih stigao je i dosadašnji igrač Partizana Miloš Bogunović.

Ne prepušta se ništa slučaju u Fudbalskom klubu Novi Pazar. Evidentno je da u taboru superligaškog debitanta ne žele, niti imaju nameru da u premijernoj sezoni budu epizodisti.

Direktor Sead Brunčević, ovih dana ima pune ruke posla.

Mnogo igrača se nudi plavima, ali ipak, mesta će biti samo za one najkvalitetnije, kadre da navijačima podare mnogo radosti u ambicioznom sastavu trenera Mihajla Ivanovića donesu što bolji plasman.

Nakon dolaska šestorke iz BASK-a, u sklopu dogovora dva kluba: Ristića, Ostojića, Đurića, Stojanovića, Vujičića i Miletića, u Novi Pazar su stigli i povratnici Sead Hadžibulić, Kenan Ragipović i Fuad Salihović.

Iz Bežanije su došli Miloš Marković i Ivan Pešić, iz Sevojno Slobode Radan Šunjevarić.

Pojačanje predstavljaju i iskusni Dragan Šarac, nekadašnji fudbaler Obilića, Crvene zvezde, Spartaka, austrijskih klubova Šturma, Pašinga i bečke Austrije.

Pojačana je i poslednja linija odbrane. Dres Novog Pazara nosiće iskusni štope Boban Cenić, bivši igrač niškog Radničkog, Mladog Radnika i internacionalac u Rumuniji.

I onda-fudbalska bomba. U plavo jato je stigao odlični centarfor, Miloš Bogunović, do nedavno fudbaler Partizana. Njegovim dolaskom nije stavljena tačka. Očekuje se angažovanje još kvalitetnih fudbalera.

U međuvremenu, Novi Pazar privodi kraju prvu fazu priprema u “Kući fudbala” u Staroj Pazovi.

Plavi su do sada odigrali dve kontrolne utakmice i zabeležili dve pobede, bez primljenog gola.

Najpre je sa 5:0 savladan bosanski premijerligaš Slavija iz Istočnog Sarajeva (Đalac dva gola, po jedan Caković i Pešić), a u drugoj proveri i somborski Radnički rezultatom 3:0, golovima Đalca, Hadžibulića i Salihovića.

Do kraja priprema u Staroj Pazovi, izabranici trenera Ivanovića će još jednom na teren i to protiv Proletera iz Novog Sada.

Nakon dolaska u Novi Pazar, sledi kratak predah, pa nova selidba Novopazaraca na Zlatibor, gde će u prvom planu biti uigravanje ekipe.

Uprava kluba je odradila svoj deo posla. Sad je na Stručnom štabu da napravi selekciju među igračima i pronađe one najbolje, spremne za izazove u eliti.

Prvenstvo u Jelen Super ligi počinje 13. avgusta, a Novi Pazar u prvom kolu gostuje Partizanu.

(E.N.)

 

Podeli