Sport

Pazarci u eliti!

 

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije zvanično je potvrdio da je Fudbalski klub Novi Pazar novi član Jelen Superlige Srbije.

“IO FSS je odlučio u korist fudbala, a mislim da bi bilo apsurdno da je tom prilikom zanemarena činjenica kakav status ima najpopularnija igra u ovom kraju. Puno aduta je bilo na našoj strani. Bili smo treći u Prvoj ligi, da bi, odustajanjem prvoplasiranog BASK-a, postali jedan od dva tima iz tog ranga koji ulaze u elitu. Fudbalski smo grad i centrar jedne velike regije, pa ce naše prisustvo u najjačoj ligi doprineti daljem razvoju fudbala u ovom kraju”, kaže Brunčević.

Tako je trećeplasirani tim iz prošlosezonske Prve lige Srbije dobio mesto koje je rezultatima izborio beogradski BASK, koji je odustao od JSL.

Uoči zasedanja IO FSS, iz uprave sada već novog Superligaša su apelovali na svoje navijače da ne bude organizovanog slavlja.

Apel je upućen vođama navijača, novopazarskoj “Torcidi” u vidu molbe, ali su u klubu svesni da je nemoguće sprečiti spontano okupljanje pristalica.

Fudbaleri Novog Pazara već su počeli pripreme za novu sezonu, a od ponedeljka će raditi deset dana uz Novoj Pazovi. Planirane su tri pripremne utakmice, sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva (14. jul), protiv Radničkog iz Sombora (17. jul) i novosadskog Proletera (20. jul).

Podeli