Sport

FK Novi Pazar, ipak, u elitu?

Moj BASK će postati podružnica Novog Pazara. Tu više nema dileme. Novopazarci trebaju Superligaša, rekao je predsjednik beogradskog kluba Bojan Radovanović

i tako vjerovatno dao konačan odgovor na pitanje tko će od naredne sezone u elitu. Obećao je da će Pazarce dovesti do Lige Europe.

Izgleda da se nova sapunica u domaćem fudbalu konačno završila. Konačno je poznat i drugi klub koji će se od naredne sezone takmičiti u najelitnijem domaćem takmičenju. Kako piše Sport, od naredne sezone, Novi Pazar će ipak nastupati u Superligi.
Iako je dugo vladala dilema da li će prvoplasirana ekipa Prve lige Srbije, BASK, prepustiti mjesto trećeplasiranom Novom Pazaru, do toga nije došlo. Rješenje je pronađeno tako što će BASK postati filijala Novopazaraca, što je potvrdio vlasnik beogradskog kluba Bojan Radovanović.

“Moj BASK će postati podružnica Novog Pazara. Tu više nema dileme. Novopazarci trebaju Superligaša”, rekao je Radovanović za Sport.
On je rekao da se na taj potez odlučio da bi zajedno sa svojom upravom, igračima i stručnim stožerom doveo Pazarce do Lige Europe.

“Prihvatio sam ponudu vodećih ljudi iz Novog Pazara. Ne prodajem im superilgaško mjesto, nego ću sa svojom upravom, igračima i stručnim štabom da trasira put u Ligu Evrope. Kada sam sa” sokolovima “napravio čudo u Srbiji nema sumnje da ću sa Novim Pazarom da budem hit u Europi. Vodim šestoricu-sedmoricu najboljih igrača, postaviću sportskog direktora i generalnog sekretara. Izabraću Izvršni odbor i Skupštinu kluba i postaviću šefa stručnog stožera “, istaknuo je Radovanović.
On je dodao da nije odobrilo postavljanje Aleksandra Kristića za trenera Novog Pazara.

izvor: sport

 

Podeli