Vesti

Protest radnika TK Raška

Radnici TK „Raška“ okupili su se danas ispred zgrade Suda u Novom Pazaru, protestvujući zbog nerealizovanih izvršnih sudskih presuda. Oni traže da se utvrdi tačan broj radnika koji nisu naplatili iznose po presudama  donetim od 1993 do danas.

Predsednik udruženja tekstilnih radnika, Zoran Bulatović, najavio je i mogućnost da radnici blokiraju neku važnu saobraćajnicu. 

„Imamo podatke da je jedan deo radnika to naplatio, njih 234 . Nemamo podatke za deo radnika koji su preko Odseka za prinudnu naplatu, naplatli to preko bivšeg rukovodstva u Upravnog odbora. Hoćemo čistu računicu do 31. maja 2006. godine. Interesuje nas za svakog radnika po imenu i prezimenu broj presude, broj izvršnog rešenja od datuma do dana izvršenja. Naš stav je pun iznos po osnovu sudskih presuda sa kamatom na dan isplate”, kazao je Bulatović.

Ako ubrzo ne dođe do realizacije ovih zahteva Bulatović je najavio i blokadu neke važne saobraćajnice. 

„Nikada više nećemo dozvoliti sebi da obavestimo nadležne organe zato što mi ne pravimo nerede i nemire po ulicama. Ponašamo se kao slobodni ljudi. Biće blokade. Ne želimo da blokiramo ništa što se tiče novopazarske opštine već ćemo blokirati jednu jaku saobraćajnicu”, upozorio je Bulatović. On nije želeo da precizira o kojoj se saobraćajnici radi.

(A.M.)

 

Podeli