Sport

Madrid: Novak je kralj!

Najbolji srpski teniser pobedio je prvi reket sveta u njegovoj zemlji i na podlozi na kojoj je Rafa poslednjih godina neprikosnoven.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je Å”esti trofej ove sezone, savladavÅ”i u finalu turnira u Madridu najboljeg svetskog tenisera Rafaela Nadala sa 7:5, 6:4, posle dva sata i 18 minuta igre.

Novak je i treći put ove sezone u finalu savladao Å”panskog tenisera, a posle Indijan Velsa i Majamija, drugi reket sveta je porazio Rafu pred njegovim navijačima i na podlozi na kojoj je poslednjih godina bio neprikosnoven (Å”ljaka).

Ovim trijumfom Novak je prekinuo niz od 37 pobeda Nadala na Å”ljaci, dok je sopstveni niz uspeÅ”no zavrÅ”enih mečeva u ovoj sezoni povećao na 32, tako da mu Džon Mekinro, na večnoj listi uzastopnih mečeva bez poraza, sada “bezi” 10 pobeda.

ČESTITALI TADIĆ I DAČIĆ

Predsednik republike Srbije Boris Tadić i ministar unutraÅ”njih poslova Ivica Dačić uputili su čestitke Novaku za novi trofej.

-Najiskrenije Vam čestitam na joÅ” jednoj sjajnoj pobedi i fantastičnom uspehu koji ste ostvarili na Mastersu u Madridu. Želim Vam joÅ” mnogo uspeha i trofeja i u nastavku karijere – poručio je predsednik Tadić.

– Čestitam Vam osvajanje Å”ampionata u Madridu, to Å”to ste postali nepobedivi na svim podlogama i želim Vam joÅ” mnogo uspeha u budućim takmičenjima – rekao je Dačić.
Drugi reket sveta je većim delom meča delovao impozantno. Prva dva servisa Nadala je oduzeo pa je već na samom početku duela Novak poveo sa 4:0. PokuÅ”ao je Rafa da se vrati, u jednom trenutku je uspeo da uhvati rezultatski priključak, ali je Novak brejkom u 12. gemu reÅ”io prvi set u svoju korist.

Drugi set nije za Đokovića počeo idealno. Prvi reket planete je u prvom gemu oduzeo Novaku servis, ali je onda srpski teniser pokazao zbog čega ga ove sezone smatraju najboljim na svetu. Odmah je uzvratio brejkom uvevÅ”i meč u izjednačen tok, koji je trajao do 10 gema, kada je Novak iskoristio drugu od tri vezane brejk i meč lopte.

Podeli