Sport

Košarkaši „na mišiće“ do trijumfa

Teže nego što se očekivalo,košarkaši Novog Pazara su ostvarili planiranu pobedu,protiv ekipe
Mionice sa 87:82 (23:16, 23:26, 24:19, 17:21).

Očigledno još pod utiskom neuspeha u Novoj Varoši, ali I nekompletni, bez duže povređenog Eminbegovića I Hadžerića,koji je zadobio lakšu povredu oka na zagrevanju, belo-plavi su dugo tražili pravi način,kako da dođu do planiranih bodova.
Rezultati po četvrtinama govore koliko je ova utakmica bila izjednačena, no, domaćin je konstatno imao prednost. Veoma dobar sastav Mionice,koji ničim nije zaslužio da se grčevito bori za opstanak, uspeo je da izjednači u drugom minutu drugog polivremena (46:46), ali Novi Pazar se samo četiri minuta kasnije “odlepio” na 57:48. U periodu od 30.do 35.minuta činilo se da gostima preti katastrofa,jer su belo-plavi konstantno imali dvocifrenu prednost. U jednom trenutku I 14 poena razlike-79:64. No, blagodareći pre svega fantastičnom Tomaševiću,koji je bio nepogrešiv (41 poen, šest trojki), uspeli su da duel uvedu u neizvesnu završnicu. Međutim, pri rezultatu 84:82, Đulović je bio precizan van linije 6,75, pa je iznenađenje ipak izostalo, a bodovi su ostali u Novom Pazaru.
Uz Tomaševića,koji je bio najefikasniji pojedinac dopadljivog nadigravanja,vredi istaći učinak Đulovića (24 poena, tri trojke). Aličković je bio na svomi nivou sa 19 poena,dok je mladi bek Torbić odigrao najbolju partiju ove sezone, “upisavši” 16 poena.

“Teška utakmica protiv motivisanog  I kvalitetnog rivala,koji je pokušao da nas iznenadi. Izostanak Eminbegovića  se osetio u našoj igri, naročito u spoljnoj liniji.Ipak smogli smo snage I na kraju, zasluženo slavili važnu pobedu”,prokomentarisao je duel za Regionalnu televiziju centar Novog Pazara,Enis Pilica.

Posle 20.kola,Novi Pazar je i dalje na drugom mestu u zapadnoj grupi prve Srpske lige. Đulovića i saigrače u narednoj rundi čeka još jedan važan duel,protiv Sloge u Požegi.

(Foto:Senad Župljanin)

(E.N.)

 

Podeli