Vesti

Ljajić: Ne trebaju nam novi sukobi

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić smatra da je spor oko zgrade u centru Novog Pazara, na koju polažu pravo Islamska zajednica u Srbiji i AD Uniprom, klasičan imovinsko pravni spor, koji bi trebalo da rešavaju nadležne institucije bez uplitanja policije.

Ljajić je u emisiji Kažiprst B92, rekao da su Novom Pazaru najmanje potrebni novi konflikti i novi sukobi policije i građana.

“To treba izbeći na svaki način i valja stvoriti uslove da se u boljoj atmosveri, u razgovorima traži rešenje. Najgore bi bilo da sada policija nekoga izvodi iz zgrade, a nekog uvodi. Neka strane koje su u sporu to rešavaju u razgovorima ili kod nadležnih sudskih institucija”, rekao je Ljajić.

On je istakao da ni lokalna samouprava Novog Pazara, ni Sandžačka demokratska partija, čiji je on osnivač, ni na koji način nisu zainteresovane za ishod tog spora.

U „spornoj“ zgradi smešten je Fakultet za islamske studije, a Islamska zajednica u Srbiji zgradu smatra vakufskom imovinom. Pravosnažnom sudskom presudom Islamskoj zajednici je naloženo da zgradu napusti i preda je na upotrebu AD Uniprom. Izvršenje presude zakazano je za 28. oktobar.

Islamska zajednica u Srbiji je pozvala svoje pristalice da se okupe i ne dozvole izvršenje tog rešenja.

Izvor: B92

Podeli