Društvo

Sneg u Prijepolju nije doneo veće probleme

Na sednici Štaba za vanredne situacije u opštini Prijepolje konstatovano je da snežne padavine nisu nanele veće probleme i da shodno tome u ovoj opštini nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije.

Svi putni pravci prvog reda su pročišćeni kao i oni koji vode do centara Mesnih zajednica, manjih problema bilo je u snabdevanju električnom energijom ali će i to tokom dana biti otklonjeno zaključeno je na današnjoj sednici.

Visina snežnog pokrivača u opštini Prijepolje u gradskom području iznosi svega 10 cm, dok je sneg znatno veći u brdskim i planinskim predelima ove opštine i iznosi oko 40 cm.

Svi putni pravci koji su u nadležnosti preduzeca Direkcija za izgradnju su prohodni, a prem rečima direktora manjih problema u čišćenju snega je bilo na teritoriji Mesne zajdenice Babine, gde je tokom padavina vetar pravio snežne namete.

Na sednici Štaba za venredne situacije je zaključeno da će lokalna samouprava finansijski pomoći udaljene Mesne zajdenice, kako bi sami meštani uz pomoć svojih poljoprivrednih mašina i voza očistili putne pravce u svojim selima, istakao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.

Zbog ledenih dana koji prema najavama meteorologa slede na sednici Štaba je JKP „Lim“ iz Prijepolja naloženo da se grejanje u večernjim i ranim jutarnjim satima produži.
„Naše preduzeće raspolaže sa dovoljno energenata. Dobro smo snabdeveni smo i sa mazutom i sa ugljom, a sve naše kotlarnice rade nesmetano, tako da ćemo ukoliko bude potrebno grejanje produžiti za nekoliko sati tokom noći“, kazao je direktor JKP „Lim“ Aziz Hadžifejzović.

Takođe, sve gradske ulice i tortoari za čije čišćenje je zaduženo JKP „Lim“ su očišćeni, a tamo gde ima leda, radnici ovog preduzeća rade na posipanju soli, dodao je Hadžifejzović.

 

Belida Oković

Podeli