Sport

FSO Novi Pazar, Raška i Tutin bez predsednika do 8. decembra

Fudbalski savez opština Novi Pazar, Raska i Tutin, umesto na današnoj Izbornoj skupštini, dobiće novog predsednika 8. decembra, odlučili su delegati ove organizacije pozivajući se na nepotpunu dokumentaciju potencijalnih kanditata.

 

Dosadašnji predsednik saveza na nivou ove tri opštine, Zoran Matović izjavio je da je dobro što su klubovi pokazali angažovanost, ali i da je bilo “nekih organizacionih manjkavosti i nejasnoća”.  

“Gotovo svi klubovi imali su delegate, bilo ih je 23 od 25. Pre svega, bilo je neophodno dostaviti validnu dokumentaciju 72 časa pre sednice, pa smo na korektan način odlučili da se izbori održe 8. decembra. Ko je trebao da pobedi danas, pobediće i tada. Uklapamo se i u rokove, pošto je krajnji datum 11. decembar”, rekao je Matović.

On je dodao da su na ovaj način izbegnute neprijatnosti, koje su se dogodile u Užicu ili Kragujevcu.  

Kandidaturu za predsedničku funkciju istakli su Senad Ljajić, Stanko Vukićević i Lazar Paunović.  

Ljajić je rekao da ne zna kakva je bila namera organizatora, kao i da je odluku trebalo doneti danas.

“Nekada se utakmica reši za poluvreme, nekada su potrebna dva. Iako organizacija nije bila dobra, nismo hteli dublje da ulazimo u polemiku. Najpre, nije imalo materijala i izveštaja, sve je odrađeno na brzinu, a neophodno je da se stvari dovedu u red. Ako se ‘u vazduhu’ osećala većina, trebalo je sve završiti u sportskom duhu”, ocenio je Ljajić.

Izborna skupština Fudbalskog saveza opština Novi Pazar, Raska i Tutin, koja je zakazana za 8. decembar, počeće u 16 časova.

  1. Minić
Podeli