Sport

Novopazarci ponosni na titulu ekipnog prvaka Srbije u krosu

Trener atletičara Novog Pazara Rifat Zilkić rekao je da je prva pobeda ovdašnjeg kluba na Prvenstvu Srbije u krosu u ekipnoj konkurenciji istorijski uspeh.

“Nedostajao nam je taj veliki pehar. I na ranijim prvenstvima države u krosu imali smo sjajne rezultate u pojedinačnoj konkurenciji, ali teško je napraviti ekipu za kros takmičenje jer je potrebno da u jednoj starosnoj kategoriji imate najmanje tri člana”, pojasnio je Zilkić.

Ekipa Novog Pazara trijumfovala je na Prvenstvu Srbije u krosu u Zaječaru, među skoro 200 atletičara iz 37 domaćih klubova.

“Spojili smo generacija, od najmlađih do seniora. To je garancija da imamo perspektivu da na ovakvim takmičenjima i u narednom periodu beležimo uspehe”, ocenio je Zilkić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je posetio trening atletičara na Atletskom stadionu, rekao je da je dugogodišnji rad u tom trofejnom kolektivu doneo vrhunske rezultate i da je to u ovom trenutku jedan od najboljih atletskih klubova na Balkanu.

“Ovim trofejom zaokružena je jedna celina. Atletski klub ima odlično rukovodstvo, na čelu sa predsednikom Nusretom Ćorićem. Tu su sportski direktor i selektor nacionalnog tima Edin Zuković, trener Rifat Zilkić, mladi stručnjak Ermin Zilkić i ostali koji su zaduženi za rad sa nekoliko generacija atletičara”, naveo je Biševac.

On je dodao da se Novi Pazar trudi da svojim atletičarima i sportistima omogući što bolje uslove i najavio da će i u narednom periodu biti nastavljeno ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu.

“Oni to opravdavaju svojim rezultatima, a posebno atletičari. Godinama imamo sjajna dostignuća, pre svih Amele Terzić i Elzana Bibića”, zaključio je Biševac.

M. Minić

Podeli