Vesti

SDP: Ugljanin o autonomiji samo pred izbore

Komentarišući odluku Bošnjačkog nacionalnog vijeća da se u čast referenduma o autonomiji Sandžaka dani od 25. do 27. oktobra proglase za Dane samoopredjeljenja član Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije Semir Kambović je između ostalog kazao da Ugljanin o autonomiji, jeziku i bošnjaštvu priča samo kada osjeti da se približavaju izbori.

 

“Da li je iko ikada čuo Ugljanina da je pominjao autonomiju, bošnjaštvo i bosanski jezik dok je bio ministar u Vladi Srbije? Ne treba Ugljanin da objašnjava kojim jezikom Bošnjaci treba da govore jer su se ljudi o tome izjasnili na popisu”, rekao je član Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije Semir Kambović.

Kambović je rekao da se Ugljanin drugačije ponaša kada nije dio vlasti.

“Sada kada mu se članstvo rasipa i kada je sa druge strane, e sada smo svi ugroženi i ništa nam ne valja”, kazao je on.

Kambović je rekao da Ugljanin autonomiju vidi kao situaciju kada bi svi trebali da uzmu puške u ruke i da se posvađaju sa svima, a da Ugljanin ode za Tursku. “Narod tu priču ovdje više ne prihvata”, rekao je Kambović.

“Vidite kakva je situacija u Tutinu. Tamo je stanje haotično, smeće je na svakom koraku, a nema ni vode. Sa druge strane u Novom Pazaru se radi na svakom koraku. Za nas koji radimo za grad i ljude ne postoje ni radno vrijeme ni vikendi”, rekao je član Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije Semir Kambović.

On je takođe istakao da je potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić svojom politikom i zalaganjem više doprinjeo Sandžaku i narodu nego bilo koji političar do sada.

Opširnije u video prilogu.

(A.Nićiforović)

Podeli