Društvo

Temperature pune bolnice

U novopazarskoj Hitnoj službi povećan je broj pacijenata koji traže medicinsku pomoć. Ovaj topli talas zasmetao je svima, posebno hroničnim bolesnicima, tako da je bilo slučajeva kolabiranja i nesvestice na ulicama Novog Pazara. Samo je juče u toku tri smene obavljeno preko 150 intervencija, od toga 20 na javnim mestima. Gužve na hodnicima ove službe su i danas.

 

Visoka temperatura najviše smeta hroničnim bolesnicima, ali i zdravim ljudima. Načelnica Hitne službe dr Misala Islamović Aličković kaže da zbog pogoršanja bolesti lekarsku pomoć traže i onkološki pacijenti. Vrućine naročito ne pogoduju starijim osobama

“Tokom vrelih dana najvažnije da pacijenti, ali i zdrave osobe, unose dovoljnu količinu tečnosti kako ne bi došlo do kolapsa i nesvestice. S obzirom da je mesec posta, savetujem da se vreme od iftara do sufura iskoristi za unos zdrave hrane i tečnosti” – kaže Aličkovićeva.

Lekari hroničnim bolescima savetuju da uzimaju propisanu terapiju I da se javljaju svojim izabranim lekarima ukoliko do pogoršanja bolesti dođe.

(S.R.)

 

Podeli