Društvo

Izviđači delili alkoloh za dezinfekciju građanima

Članovi odreda izviđača Sandžak podelili su više od 50 litara alkohola za dezinfekciju građanima. Cilj je podizanje svesti o upotrebi dezinfekcionih sredstava i pridržavanja zaštitinih mera.

Donacija alkohola za dezinfekciju, koju je dobio odred izviđača Sandžak od Saveza izviđača Srbije, podeljena je na gradskom šetalištu. Članovi odreda Sandžak istakli su da je u trenutnoj situaciji veoma bitno upotrebljavati dezinfekciona sredstava ali i voditi računa o zaštitnim merama i propisima.

„Mi kao organizacija želimo da doprinesemo zajednici i kao odred smo uvek tu za naš narod. S obzoirom da se naš odred sastoji najviše od nas koji smo maloletni, želela bih da apelujem na sve da se ne okupljaju u velikom broju, kao što to rade na rekreacionom centru, pešačkoj zoni i šetalištu na keju. Jer mi omladina treba da budemo odgovorni kako bi sačuvali stare ali i nas same,“ kazala je članica odreda izviđača Sandžak Dalila Bešić.

Kako je rečeno ispred odreda izviđača Sandžak najbitnije je strpeti se još malo kako bi naši stari bili zdravi ali i naša omladina.

A. Ademović

Podeli